Дарко Рундек у ДФК

ДФК ће угостит у петак, 19.11. и суботу 20.11. Рундек Карго Трио који чине Дарко Рундек – глас, гитара, удараљке, Исабел – виолина, звучни ефекти и Душан Вранич – Дуцо – клавир, хармоника, цитра, глас, удараљке. Промотивни текст из ДФК каже сљедеће: Све посјетиоце очекују хитови Рундека још из времена Хаустора, али и пјесме са […]

среда, 17 новембра, 2010 / 15:47

ДФК ће угостит у петак, 19.11. и суботу 20.11. Рундек Карго Трио који чине Дарко Рундек – глас, гитара, удараљке, Исабел – виолина, звучни ефекти и Душан Вранич – Дуцо – клавир, хармоника, цитра, глас, удараљке.

Промотивни текст из ДФК каже сљедеће:

Све посјетиоце очекују хитови Рундека још из времена Хаустора, али и пјесме са новог албума “Плави авион”

Фронтмен загребачке групе Хаустор с којима је 80-тих година снимио 4 студијска албума, Дарко Рундек, култна је фигура југословенског новог таласа. Уз редитељску каријеру, деведесетих се година посветио позоришној музици у Паризу, а 1997. издаје свој први самостални албум Апокалипсо – калеидоскоп различитих стилова, смјер који профилира и надаље у албумима с осмочланим Карго Оркестром.

Рундек на јединствен начин спаја врхунску поезију на неколико језика са звуковима медитерана, средњо-европске музике, балканског и латиноамеричког фолка, рока, електронике.

Ријеч је о умјетничкој харизми којој је свака жанровска, стилска и национална дефиниција преуска.

За разлику од Карго Оркестра, који користи Рундекове пјесме као мотиве за слојевита барокна музичка и сценска разигравања, Карго Трио бави се њиховом поезијом, отварајући простор сугестији, слици, архитектури.

Цијена карте за овај својеврсни спектакл била је 15 КМ. У рекордном року продато је свих 720 карата за два концерта.Оставите одговор