Данке Јуроп: Укинуте трговачке повластице БиХ

Европски парламент је у Стразбуру великом већином гласова изгласао обуставу трговачких повластица Босни и Херцеговини због њеног одбијања да прилагоди свој Споразум о стабилизацији и придруживању чињеници да је Хрватска постала чланицом Европске уније, преносе агенције. Ако БиХ не пристане на прилагођавање свог ССП-а, од 1. јануара суспендују се аутономне трговачке повластице све до прилагођавања. […]

среда, 16 децембра, 2015 / 12:43

Европски парламент је у Стразбуру великом већином гласова изгласао обуставу трговачких повластица Босни и Херцеговини због њеног одбијања да прилагоди свој Споразум о стабилизацији и придруживању чињеници да је Хрватска постала чланицом Европске уније, преносе агенције.

Ако БиХ не пристане на прилагођавање свог ССП-а, од 1. јануара суспендују се аутономне трговачке повластице све до прилагођавања.

Предсједник делегације Европског парламента за односе с БиХ Тонино Пицула поздравио је ту одлуку истичући да су све остале чланице ЦЕФТА-е већ прилагодиле свој ССП хрватском приступању Европској унији те да је ово прилика да нове власти у БиХ докажу своју преданост европском путу.

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак потврдио је како је БиХ спремна на договор с Унијом о прилагођавању привременог трговинског споразума и жели компромис који ће омогућити да се он у потпуности почне примјењивати и на Хрватску.0 КОМЕНТАРА

  1. Тражи „пријатељска“ Хрватска да нам може увозити своју робу на основу споразума ЦЕФТА.
    Не интересује ме како ће о томе хрвати и муслимани,мене интересује да ли ће вето на то ставити Иванић, Шаровић, Босић и Тадић??