Дани(ј)ел Симић

Нећемо против Русије!

Медији и организације плаћене од НАТО, стварају дојам да је именовањем Зорана Тегелтије на мјесто предсједавајућег Савјетa министара, државна заједница Српске и Ефбиха већ ушла у војни савез против Русије.

четвртак, 21 новембра, 2019 / 13:28

Друга жвакорина која се покушава протурити, јесте да Милорад Додик (лично и персонално) може донијети одлуку о томе да ли ћемо у НАТО или не. Наравно да не може! Није он Српска. Нити икада може бити. Српска је бар још милион таквих као он. А он је, у тзв. Предсједништву тзв. БиХ, само заступа.

Народна скупштина Републике Српске је изгласала војну неутралност наше земље. Уколико из Сарајстана намјеравају наставити "доказивање" како је Бања Лука недјељиви дио некакве "суверене БиХ", мораће ту вољу и поштовати.

Свако ко истрајава на гледању да је довољно опредијелити једног Милорада, па ето читава земља Српска мијења стратешки правац преко ноћи и без икаквих озбиљних уступака, заправо је смртни непријатељ демократије.

Још постулата недемократије

Навикли смо већ да договор око нечега, три различите стране у тзв. Предсједништву (у овом случају само двије) тумаче на некад сасвим супротне начине. Међусобно нелогичне и крајње немогуће.

Постулат недемократије, јесте да се од (све три) јавности крије конкретан текст потписаног споразума. У првим тренуцима имамо наслов Комшић потврдио за Аваз: Договорен је и АНП, документ иде у Брисел; да би брзо потом овакав наслов упамтиле само дмреже на којима је подијељен, а званични гласио: Све је договорено, документ иде у Брисел.

То није необично за администрацију која је успјела изгубити и оригинал Дејтонског мировног споразума, или медије који су јој слуга. Но, отвара простор, не само за политичко маневрисање код својих изневјерених бирача на свим странама, већ и озбиљну узнемиреност у Српској.

Путин је популарнији од Додика

Већина пунољетних грађана никада неће пристати да се сврстамо против нашег јединог савезника у Савјету за провођење мира, а који при том има нуклеарно наоружање. Срби неће на Русију и поред тродеценијског испирања мозга "невладним организацијама", које су некад дјеловале изравно са РТС и РТРС.

А и даље дјелују. Отуд и паралелно натемпиран спин о "руским шпијунима у Србији", који ће да провјерава и оцјењује, ни мање ни више, него бивши амерички агент Ана Брнабић (била запослена у УСАИД).

Власт је добила изборе на посјети Сергеја Лаврова, јер је у Српској битније кога цијене и помажу Руси, а не ЕУ и САД. Док је у Ефбиху обратно. Зато би било политичко самоубиство, уколико би из СНСД покушали да сад општеству протуре причу како само годину дана касније узимамо оружје у руке против Руске Федерације.

Народ свашта гута, али не и ствари које се тичу живота или смрти. То се памти. Ако се Србима не да референдум, сами ће га направити на сљедећим изборима. Американцима тада више неће бити стало до Додика, али њему сигурно хоће.

Зашто је Морин Кормак тражила Додикову главу?

Невладинићи и њихови господари из Амбасаде САД, одмах су потрчали први да коментаришу вијест и усмјере јавност у мисао да смо од тог тренутка у НАТО. Иванцов се јавио тек наредни дан, оцјеном: "Тај документ није повезан са интеграцијом БиХ у НАТО савез, нити је повезан са МАП".

Управо крајње тирански, недемократски размишљајући о Србима и Српској, бивша амбасадорка Морин Кормак је направила стратешку грешку. Незадовољна степеном колаборације, ставила је Додоа на црну листу. Тако је човјека којег су Американци два пута довели на власт – потпуно окренула према Путину.

Зашто? Само јер је од њега очекивала да опет буде беспоговорни извршилац налога Вашингтона, а против интереса Српске. Као када су га први пут инсталирали за премијера, са два посланика у скупштини и уз помоћ тенкова и околопних хеликоптера Сфора. Додик се држао тога да мора изаћи на изборе у Српској, а не у Америци.

Највећи опозиционар – Рајко Васић

Но, дјелује да је и код куће, засад, сигуран и око овако осјетљивог питања превјеравања. Док власт истрајава да мистични документ који су договорили (не објављујући га) заправо значи скретање са пута у НАТО; опозициони медијски иступници, пак, задржавају своје коментаре искључиво на нивоу "Јесмо ли вам рекли да ће вас увести у НАТО" и "Додику се не може вјеровати".

Нико не смије рећи оно што народ од српске опозиције очекује, ако се већ плебс прибојава да је ово нагодба са агресорима. Рецимо, јастрепске поклике попут: "Додик је био и остао амерички човјек, послушник ОХР, ми никад нећемо пристати да будемо са убицама из НАТО против братске Русије".

Но, опозиција шути. Нападно и по саму себе трагично, још је неодређенија према НАТО, него прије предсједавајућег Тегелтије. Говори се чак и о издаји, али не и шта се издаје, односно да ли су СДС и ПДП против НАТО? Тако је најјача опозиција флерту са Бриселом зарад власти – опет из СНСД, те сами опозицонари (ко зна зашто) дијеле изјаву Рајка Васића са Твитера!!!

Дан независности

Ништа необично у геополитици, да дојучерашњи непријатељ постане најчвршћи савезник. Сјетимо се само какви су односи Турске и Русије били у новембру 2015. кад је Ердоган оборио зракоплов Су-24, а какви су данас када се гради Турски ток кроз Црно море и Анкари испоручују ПВО системи С-400.

Због тога је чак и Бакир измјенио правац "бабиног аманета", те изјавио "ако Срби неће у НАТО, нећемо ићи тамо".

У случају Српске и Србије, тај избор је веома лак и своди се на преживљавање. Нема бољег начина да се, у односу на руске понуде (Јужни ток, непризнавање окупираног Косова и Метохије, гарантовање Дејтона, донације у војној опреми, кредити, инвестиције) опише америчка политика према Србима, него да се посегне за алегоричном сценом из класика капиталреалистичког филма.

У "Дану независности" Роналда Емериха из 1996. године, заробљени ванземаљац на понуду суживота и успоставе мира од предсједника САД (1:22:00-1:23:55), како би се прекинуло истребљење људске расе, одговара кроз једног уграбљеног научника (читај Невладнића):

Нема мира, нема мира!

Патетични предсједник Уједињених Ентитета Сјеверне Америке, наставља: Шта хоћете да урадимо? На то припадник технички напредније расе, која је дошла носачима авиона из свемира и уништава Земљу, одговара:

Умрите, умрите!

*

*

*

П.С.

За разлику од мојих усамљених иступа прије више од деценију, који су (углавном у Екстра магазину, БН ТВ и Фронталу) заговарали политику окренуту према Русији и независности Српске, данас је то реторика владајућих партија.

Стога, надам се да ћу кроз коју годину и то баш захваљујући дјеловању САД и НАТО, Невладинићима и њиховим хендлерима одговорити још једним цитатом из горе поменутог филма:

"We will not vanish without a fight! We’re going to live on! We’re going to survive! Today, we celebrate our Independence Day!”54 КОМЕНТАРА

 1. Данијел (однедавно ангажовани пол. аналитичар АТВ) Симић што довољно говори којем се Царству приволио у свом тексту покушава изнивелише кривицу када је у питању чин највећег међу нама Србима. Драги мој Симићу, власт је увијек одговорна а не опозиција која може јалова или не, тако да овај твој покушај изједначавања кривице за евидентни Главоњин пораз мораш испоставити баш потписнику тог споразума и то на АТВ-у без устезања. Наравно ако те зовну и да ти будеш надахнут као иначе.

  1. Требаће вам много више од тога да би оцрнили Симића. У мору лажних патриота и квази опозоције, он је једини који искрено говори оно што мисли без длаке на језику и без лажних мотива по принципу „сјаши Курта, да узјаше Мурта“. Вјерујем да му у животу није лако али постоји и дио нас који итекако цјенимо оно што ради.

 2. Данијел је добро примијетио образац дјеловања овог што зову опозицијом у овој нашој Српској, битно је ликовати над гријесима и „гријесима“ дежурног злоће, анамо оног Додика, па нам хорски ричу и наричу „Јесмо ли вам рекли да ће вас увести у НАТО“ и „Додику није вјеровати, стари је то покварењак“, али када треба заузети став, да ли су они за НАТО или да да ли су да се усвоји АНП, настаје проблем.
  Тако све нешто „изокола“, Иванић би да се усвоји АНП са неким условима (??), Бореновић је и тако глуп да формира властито мишљење, Мехтић код србомрсца Хаџифејзовића (код којег иначе често гостује) каже да би било добро да се уђе у НАТО, остали врдају, једини који се испрсио бјеше Вукота који је поручио да Српској није мјесто у тој злочиначкој алијанси (један + Вукоти због става), до тог интервјуа бјеше радо виђен на страницама антисрпског портала РТВ БН, након тога готово га и нема, што нам говори ко је газда овог портала.

  У политици је привид важнији од стварног стања. А овдје се агресивним спиновима протура привид да је то готова прича, ево га, ова дејтонска долина плача ће догодине у НАТО (хоће ал у ку*цу, чак и када би сви хтјели, опет је ово ал у ку*цу), НАТО снаге на Дрини, нишане Србију, и наравно хорски „издаја, издаја“. Ко је издао? И кога? Ако је то оно чему ти исти који кличу „издаја“ стреме (а на РТВ БН су управо НАТО агитатори најгласнији попут оног дрипчића Дарка Трифуновића), ко ту кога издаје? Сумрак памети.

  Да буде горе, нико не зна садржај тог документа којим је наводно неко издао, „строга тајна“, ал знају да нас колико сутра уводи у НАТО. Мало глупо.
  Па чак и кад би тај документ био нешто слично оном што се тражи у АНП (а ти злоће кажу да није), суштински то мало значи. И даље остају 3 услова које је НАТО овој државној заједници поставио још тамо 2009-е, један за Српску неиспуњив ни данас ни било кад (тако нам је и учинио услугу), и још важније, и даље остаје резолуција НС Српске.
  И ту се протура привид да она није обавезујућа. Па зар неко заиста мисли да би НАТО примио земљу у своје чланство са таквим стањем у тој земљи. Могуће морони који не схватају да је ова државна заједница већ одавно иза „хоризонта догађаја“.

  Није спорно, ако је Додик игнорисао резолуцију НС Српске (ако је) он тиме јесте понизио и ову нашу Српску и биће врло брзо кажњен на изборима.

  Но да ми ипак сачекамо док откријемо садржај тог фамозног долумента, знати ћемо тада и ко је вјера а ко невјера.

  1. Mnogo pogubnije po RS je to sto su vjestackim i dobro smisljenim uslovljavanjima Bakir i Komsic iznudili slanje papira u Brisel, pa makar bio i prazan list papira. Ova pogubnost je tim veca jer se Lemi „zestoko“ opirao. Dah kapitulacije pred pritiscima sarajeva vonja iz svakog coska. To je itekako pogubna stvar za RS, mozda i sustina svih ovih marifetluka. Sljedece uslovljavanje, pozivajuci se i na ovaj „papir“, bice mnogo zesce i jebitacnije.

 3. Руски амбасадор је подвукао рефу. Нема АНПа, нема НАТОа – све је како треба.

  Кал Дрогирани ме разочарао финалном реченицом која каже да још треба чекати. Да препаметни К.Д. или ко већ то види и растолмачи. Коме? Иванцову?

  Шта хоћете – да будете већи Руси од Руса?!

  Иначе, Данијеле, одличан чланак, све на тањиру отворено: кратко, јасно и ј.ебитачно.

  Ја бих само још умјесто примјећеног ликовања о пацеризму СДСа и ПДПа и осталих премудрих интесџија додао да ми је јако жао што нам опозиција није бар на средњошколском нивоу. Свима би нам било пуно боље и пуно лакше.

 4. Ако је тачно ( а обе супротсанствљене стране да јесте) да се о том фамозном Програму реформи, одлика у уласку у НАТО дефинитивно одзима од „нижих“ нивоа власти, онда је Резолуција о војној неутралности изгласана у НСРС практично обесмишљена. А свако празно мудровање како одлуке НСРС тобоже обавезују српске представнике у заједничким органима није никакав протуаргумент, него разлог за бригу. Сам Додик је то показао потписујући тај Програм без знања народа и народне скупштине.

  1. Odluke NSRS će od Januara biti obavezujuće za srpske predstavnike u saray evu ! Srećom pa štetočine poput glupana tupana i frlje odlaze na smetljište istorije i neće više moći nanijeti nikakvu štetu .tako da ni sam Dodik ni Dodici poslije njega neće moći samovoljno donositi vazne odluke bez NSRS.
   Znam da vas poraz boli ali tako je kako je sad..

 5. „Народна скупштина Републике Српске је изгласала војну неутралност наше земље. Уколико из Сарајстана намјеравају наставити „доказивање“ како је Бања Лука недјељиви дио некакве „суверене БиХ“, мораће ту вољу и поштовати.“

  Jesi ti drugar naivan ili se pravis samo? (mada kad procitas da si analLiticar ATV sve mi je jasno, prodao si se drugar..nema veze, mora se od neceg zivjeti..kapiram ja to..sad si pajdo sa Vaskovicem i Puhalom, samo na drugoj strani medalje)

  Pa ta Skupstina je izglasala par referenduma, od kojih nije bilo nista.. Ta skupstina je otirac tvog novog poslodavca..

  Ko se imalo razumije u proces pridruzivanja NATO, tome ne treba objasnjavati. Ako ne vjerujes, odes lijepo na stranicu Ministarstva odbrane i nadjes relevantne dokumente u njihovom pristupnom procesu. Kao sto rece jedan od komentatora, taman da su poslali prazan papir sa naslovom i pecatom, gotovo je.. A u to ces se uvjeriti za 3-4 godine, mozda i manje..zavisi od potreba NATO, odnosno akcijama Rusije na Balkanu

 6. Како је лијепо образложио амбасадор Руске федерације његова екселенција г. Иванцов – нема ништа од НАТОа, нема ништа од АНПа, све је у реду.

  Овдје видим гомила оних који хоће да буду већи Руси од Руса.

  Или смо замазују очи јадномисленима као што су и сами. За корист, сујету или бесплатно, свеједно.

  Немојте људи, браћо, не крсти се лијевом руком.
  Скупи та три прста човјече драги!

  1. Ево још једног донатора српских ријечи Хрватима.

   Дојам није српска ријеч???!!!

   Аферим!

  2. Bogdane, i ja sam to primijetio. Riječ DOJAM je tipična hrvatska riječ. Mada je moguće da se takva greška omakne onima koji su studirali u Zagrebu (ne znam da li je to slučaj kod dotičnog) po automatizmu. Mada je moguće da se to i namjerno radi da se izazove reakcija. Da progutamo žvaku.

 7. мада, ово је одлично извукао за Дан независности: тачно је то тако. И то се види по овом усраном Цајсу који има тај сентимент. Непотребно је пуштати га и треба га санкционисати да не пише овде: то је велики зајеб схватање да је са таквим либероглобо педерскопластичним, академско писменим, фукара разсрбљеним, доушничко порекнутим аутошовинистима, да је могућа нека користи од тог што их се пусти: са српско руског православног јавног простора мора им се избрисати и траг.
  Кад видим Симића причаћу са њим да укину тог дебила који је изражавао некакав консензус са Ђогом ономад, како се чинило, а претходно је пратио сам, загадио бласфемијом пола српских светитеља, и светих вредности.
  ови горе што сам их синтактички описао једним калком – те глобо елите – заиста како вели Симић желе само: да умремо. Верујте да је тако!

 8. морам појаснити: на траг мислим не да их се физички брише, већ њихов ментални траг: нема дискусије са њима, а поготово не да им се ослобађају килобајти да пужу и бале својим вредностима ту, да остављају записе. Ено му хоџе па нек записује, ено му Ферхадије па нек опет уклеше епиграф тамо о српском робљу, ено му Хрвати па нек сере, ено му Шиптари, има их доста, па нек сеири…невладин је велики сектор: зашто на ”једином ћириличном порталу” то? да је барем нешто конструктино?! То је погубно, апсолутно погубно било и за Европу и Русију и нас.

  1. Шта ви Симо мислите о томе што је Симић почео да коментарише на АТВ. да ли се заиста продао и постао један од небројених Папака. Чињеница је да се уморио од критике власти и помагања опозицији, и ја га разумијем али, ако је то тачно, тиме ће сахранити тек рођено „дијете“, тј. „Профил“

  2. Režimski, nego.
   Ako ste ga dobro pratili svih ovih godina, Simić je 22 mjeseca kao bi neutralan, nezavisan, realan, principjelan, a onda posljefnja dva mjeseca pred izbore Dodikovac.

  3. А шта ти мислиш шта Бореновић ради на РТРС? Јел’то значи да је Бореновић режимски, ако је РТРС режимска?

   Није битно гдје коментарише, битно је шта каже.

  4. Borenović i šef mu prije svega rade za 6iM, pa onda i za sve ostale pod njihovom kontrolom… RTRS, Glavonja&CO itd….
   Bolje od neme znaš da na nekim TV ne možeš da pričaš šta ti hoćeš, inače ne možeš biti komentattor ili gost. Gebelsovština.
   Naravno, za dotičnog gospodina ništa ne kažem. Dok ne lujem šta kaže.
   Zato sa, za sada, samo pitao. Možda neko bolje zna. Kao npr. TI

 9. Jа мислим да се Богдан убацио да проба спасити образ Фронталу. Као и неколицина других који су се овдје појавили као гљиве послије кише. Да будем искрен, нисам знао да се Симић продао АТВ, мада ни то не треба схватити као здраво за готово. Ако се појави на још неким ТВ, супротне РС опције, онда ће се оправдати. У противном, остаћу скептик

 10. Неко овдје рече да је руски амбасадор демантовао да „документ“ није АНП и да нема пута у НАТО.

  Слажем се да је то рекао, и то није спорно, међутим мени се у вези с тим отвара неколико питања.
  1. Руски амбасадор је то рекао са задршком од 3 дана. Да је све у реду и да Документ није АНП И наставак пута у алијансу, руски амбасадор би већ унапријед за то (документ) зано, и изајву би дао исти дан. као што је то био случај са Вучићем.
  2. Пошто је руски амбасадор ту изјаву дао са задршком од три дана, значи да је и он сам био изненађен, и да је своје мишљење тражио од Москве. Москви је требало мало времена да се пресабере.
  3. Ако је толико за Русе (вјероватно се Путину заклео на вијерност), а толико против НАТО-а (како је изјављивао) Додик није смио дозволити да са тиме изненади Русе и да Руси учествују у његовом креирању, као што су амбасадори Квинте. А потврда да су Руси изненађени је и то да смо на њихову изјаву чекали три дана.
  4. Пошто је све рађено иза леђа Руса, по мом скромном, мишљењу, Додик је исти моменат отишао код Вучића да га информише о садржају документа и замоли да својом изјавом смири Русе, прије свега, а онда и народ у РС. Осим Додика нико на српској страни није могао знати за садржај (као што не знају ни сада), јер су га креирали, дали последњи „шлаг на торту“ представници НАТО-а, преко амбасадора квинте. Додик је могао знати за већи дио документа, али се суштина креира ипак „у 5 до 12“ (читај Дејтон). Мени лично изнеражени израз Додика, након потписивања, је све рекао. Волио бих да гријешим.
  5. пошто су већ избубили возове, односнобитку, за „спас“ балтичких земаља, спас Украјине, Румуније, Бугарске, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Косова…Русији је остала једина шанса да проба спасити Србију и Републику Српску. Наивно вјерујући да ће придобити наклоност српских водећих политичара. Знамо већ којих, а који су се, на њихову (руску) жалост давно продали западу (како најистакнутији представници власти, тако и опозиције). Ту нема повратка назад. Било је копрцања и покушаја, али безуспјешник.
  6. Како је амасадор руски могао да да изјаву о документу који нико ) осим учесника састанка и потписника) није видио. Претпоставка је да су амбасадори Квинте узели докуемнт и да га потписаног нема нико чак ни од самих потписника, а да су се сви договорили са којим изјавама ће изаћи у јавност. Евентуална теза о томе да је Додик Русима дао документ након сшто је потписан, и да им је зато требало два-три дана, не пије воде јер, ако што сам рекао, то логично није било могуће (документ су задржали странци), у састављању документа је морала да учествује и Русија. Ако је Додик хтио (а није ни хтио нити је могао) да остане на линији неутралности, која је била и руска линија.
  7. Само наивни могу да повјерују да документ није наставак пута чланства у Алијанси. Да помисле да би алијанса допустила да након децениске борбе да поклопи Европу, и учлањења осталих земаља региона, Србија и БиХ (РС) остану изван. Поготову након очигледне намјере Русије и Кине да „спасе оно што се спасити може“. Једноставно, касно је. Србиај и РС су у срцу (географски) Европе и није могуће да их западу неко однесе испред носа.
  8. Онаква изјава амбасадора руског, само је, по мом скромном мишљењу, нова Руска тактика. По мени, „да се Власи не досјете“. Мислим да ће тек да услиједе њихови, али овај пут драстично екстремни потези али, на њихову жалост, и овај пут узалудни. као што су били, прво са Косовом, а онда и Македонијом и Црном Гором.
  Мој (скромни) закључак је питање је дана када ће РС и Србија постати пуноправне чланице НАТО-а.
  Подсјећам, наивне Томе, да се Вучић напрасно разболио након дводневне посјете Француској.
  Паметном доста.

  1. Нисам ја то заборавио, али сам то сматрао небитним.
   Ако је отишао ради документа, а није, онда је то потврда свега онога што сам рекао напријед.
   Кад идеш постхумно, идеш да изјавиш саучешће или да се правдаш за убиство. Или и једно и друго.
   Лопови или злочинци, познато је из криминологије, увијек се враћају на мјесто злочина.
   Психологија, Психопатија, Шизофренија..
   Ја се надам да није ишао ради документа.
   Ради документа, како сам рекао раније, се иде прије него што се потпише ако ти је битно да онај коме идеш кађе шта о томе мисли.
   Зар не, Симо ?

  2. Ja iz tvoje besjede zaključih da će Dodika neko ubosti kišobranom u debeli meso , šta Mapeti sa balkona misle o tome

 11. Рече Дане да су невладићи управљали РТРС ,да имају и дана утицај, то му је по мени тачно.

  Наиме, кад је званично отета телевизија од ментора, негдје прије почетка 21 вијека, власт која не би радила како менторима одговара, стално би била под спиновањем од нашег јавног сервиса.

  Било је то све док Додик не окрену ћурак, кад им оте телевизију, оправдано оте њима, али она опет не поста јавни сервис свих грађана Српске, мало се у почетку осјетила разлика око национално одговорне приче и позитивног утицаја на нацију.

  Нажалост, задњих година је РТРС поново заробљен, овог пута искључиво у корист СНСД и Додика..

  Сад, ова Данова, али и моја тврдња да тамо има још невладића који се питају, имплицира да СНСД има много невладића у својим редовима, да ли је тога Миле свјестан, али их пуста да обављају задатак за ментора, све док штите њега, или он то зна и подржава, за мене је потпуно неважно, чињеница је чињеница и тачка.

 12. Симо П. Ороз22. новембра 2019. у 12:31
  Све си написао, али си заборавио истаћи да је Додик неколико дана послије потписа отишао у Русију.

  Kako jadno.Cuj ,otisao u Rusiju.I sastao se sa gubernatorom S.P.
  Ako je i bio to je unaprijed isplanirana aktivnost.O cemu je razgovarao?Izvozu medikamenata?

  Simo,haj ponovo.Mozes ti to bolje,ukljuci vijuge ispod te celavice.

 13. Наравно да се огласио амбасадор РФ , морао је.
  Замислите који блам су доживјели када им је кобасичар увалио кобају?
  Шта друго да раде него да , након инструкција примљених из Москве , покушају изгладити ствар.
  У ком својству је Додик отпутовао у Русију , као друг члан или предсједник СНСД-а?
  Каквом летилицом?
  Старом?
  Новом?
  Изнајмљеном?
  Какав је био програм посјете?
  Могао је отићи и у припиздину доњу да га и тамо приме као „званичног“ посјетиоца.
  Није требао трошити народне паре.
  Могао сам му и ја рећи да су му средства и имовина у РФ малчице под блокадом.
  Од сада ће треперити као брезин лист на вјетру.
  Џаба спиновање и „спинаџије“ јер ће и они да трепере.
  А за оне што се уздају у Вучића и његово јуначење нека знају да је и он као листић на вјетру.
  А јесен стиже …

  1. Telaluk ti je u glavi i iz nje ne izlazi. Ti k’o Apostrof. kad nemaš argumenata, a najčešće ih nemaš, pribjegavaš oprobanom metogu etiketiranja. Te UDBA, te BIA, te CIA, te, AID, te telaluk, te Sarajevostan, i slične gluposti.

 14. Bas me zanima sta ce SImic komentarisati na ATV i ovdje na Frontalu, nakon samita NATO u Londonu za 10tak dana… kad komunike bude pozvao clanice da pozdrave aktivaciju MAP-a, odnosno plana clanstva.. Da li ce smjeti zalajati na gazdu? Da li ce se Frontal onda vratiti na stazu uistinu jedinog normalnog portala? Da li ce ovi tekstovi koji brane rezim, ubistvo Davida i sl, volsebno nestati?
  Da li ce onda ovi botovi Joe, Topuz, boccacio, Drogo i ostala bagra da nestanu, kao sto su se pojavili iznebuha?

  1. Телалук излудио!

   Ја сам једини на Фронталу увијек био за НАТО, а телалук млати празну сламу питајући се како ћу ја реаговати.

   Глупи телалук не може схватити нијансе које су вема јасне.

   Сада ћу поредати четири могућа случаја, на прва три пристајем и редам их по мојим жељама, на четврти не пристајем:

   1. Србија и БиХ у НАТО
   2. Србија у НАТО, БиХ не
   3. Ни Србија ни БиХ у НАТО
   4. Србија ван НАТО, БиХ у НАТО

   Глупани, је ли сад имало јасније?

  2. Nisam na tebe ni mislio pajsercino
   Znam da si za NATO i zbog toga jedino i cijenim tvoje baljezgarije
   Jedino tu tvoje piskaranje ima smisla..sve drugo je nemusto branjenje Dodika i karanje jalove opozicije

 15. Што болан драгче апостроф, ниси коректан.

  Прво, дај ми примјер да сам ја нешто написао да није засновано на чињеницама-аргументима, друго, дај ми примјер да ја неког етикетирам зато што немам аргумената.

  Друга је ствар што некад због претјераних напада на мене морам да се браним,па кажем да то раде партијски и удбашки ботови, зар није тако?

  П.С. Пази, јебем га, прочитај довро шта мој Симо пише, не каже он Сарајевостан, него сарајстан.

  Кад ти већ одговарам да ти кажем да прочиташ овдје и на Пандуревићкином посту мој коментар, па о њему нешто коментаришеш, пусти шупљу и пусти Сима, њема да јебеш, помоћи му не можеш, на крив курац је насађен, па то ти је и тачка..

 16. Glupane (sam si nas tako nazvao), evo ti odgovora

  1. Србија и БиХ у НАТО / Definitivno, biće
  2. Србија у НАТО, БиХ не / Definitivno, nemoguće
  3. Ни Србија ни БиХ у НАТО / Definitivno, nemoguće
  4. Србија ван НАТО, БиХ у НАТО / definitivno nemoguće

  Prema tome, želja će ti se ispuniti.
  Dokument koji ti je šef potpisao, na ljubaznu molbu zemalja Kvinte, DEFINITIVNO je veoma važan korak na tom putu.

  Dokument je potpisan u tri primjerka, i niko, osim predstavnika zemalja Kvinte ga nema. A veliko je pitanje da li ćemo ga vidjeti u doglednoj budučnosti. pošto se odnosi na vojnu tajnu imaće karakter „tajnosti“. Da se Vlasi ne dosjete.

  1. Ти и дрАгче знате.

   Већи Руси од Руса!
   а уз то и
   Већи Натовци од Ми6-ева!

   Какве увале, какве теорије. Јбт!

  2. И ако може доста више с том БиХ, молићу лијепо.

   И ти, и дрАга, и Симо, и остали.

   Ово је Српска.

   Кад већ пишете спискове за деда мраза:

   За НАТО – прво Русија, па Србија, па са Србијом и Српска.

  3. Znas li citati boccacio?
   Nisam ja rek’o da znam..ruski ambasador rek’o da zna..a nije procitao niti imao prilike da procita.
   Mozda Rusi znaju citati na daljinu,a?
   Ili imaju prisluskivace i slicno

  4. Па Србине,
   зар стварно мислиш да би његова екселенција амбасадор Руске федерације г. Иванцов дао онакав детаљан коментар а да нема појма о чему се ради.

   Молим лијепо!

  5. aha..kontam te..znaci rusi nesto napravili novo..more na daljinu da cita misli ljudima
   OK..ima logike..rusi su svemoguci

   Vidi se rodjak da si idiot neopjevani.. i da ne znas sta je posao jednog diplomate, pa i ruskog..

  6. Србине,
   Ствар је јасна к’о дан. Не знам што си запео НАТО, па НАТО. Нема ништа од тога – Рус рек’о, НСРС рекла, Додо рек’о, Вучко рек’о.

   Знам да ти као декларисани већи натовац од МИ6-ева то тешко прихваташ, али тако је.

   Ето живи били па видјели!

   Ти дотад вјеруј мудром Шарову, још мудријем Мекетићу, преспособном Црнатку, Пандур-Панди, Комши и екипи.

   Теби је идиот свако ко не мисли како би ти желио да мисли. Иако ни сам не мислиш тако. Није ти џаба ник Србин 🙂

   Да се не препуцавамо даље, јер се лако сложимо око гомиле других ствари, живио!

  7. Ajd ti procitaj moje poruke od pocetka pa vidi ko ti drma kavez..
   A kad se vec igramo vidovitosti sacekajmo samit natoa u londonu…znam..tad ce tvoj nik nestati bas kao i nik topuz markov koji je bas tako kao i ti bio pametnica i sveznalica…tako ces i ti nestati i pojaviti se pod drugim nikom da cuvas lik i djelo prvosrbina Mileta… ama bas isto kao i topuz marko kad mi je rekao: e zivi bili pa vidjeli…i naravno vidjeli da je pogrijesio

 17. Komentarišući dogovor u Predsedništvu BiH o usaglašenom „Programu reformi odbrane BiH“, Izetbegović je rekao novinarima u Sarajevu:

  “Ne bih htio nikoga da sabijam u ugao, mi smo pozvani u decembru prošle godine da podnesemo prvi ANP i na bazi njega je urađen ovaj materijal. Tim dokumentom je deblokiran NATO put BiH koji je dugo bio u zastoju, deblokirana implementacija reforme odbrane, deblokiran proces rada Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, formiranja nove strukture vlasti. To je jedan dobar dokument. Zahvaljujem se gospodinu Dodiku što je uradio takvu stvar“,

 18. Komentirajući iz Sjedinjenih Država, današnju izjavu Milorada Dodika kako dokument koje je Predsjedništvo BiH usvojilo ne znači aktivaciju MAP-a, Komšić je poručio
  da ako Dodik želi da se povjeruje onome što on govori, put je jednostavan – neka objavi dokument na koji je pristao.

  „Nemam ništa protiv da Dodik pojašnjava detalje SDS-u i PDP-u da će vladajuća koalicija u RS-u, kada Plan reformi bude aktivan, dostaviti entitetskom parlamentu cjelovit uvid u ovaj dokument.
  Dokument koji smo usaglasili, koji predajemo NATO-u shodno odluci koji smo donijeli je upravo onakav kakav treba da bude, i kakav se traži“, kazao je Komšić.

  Rekao je da ponekad ima razumijevanja za „preopterećenost i nedostatak koncentracije kojem je konstantno izložen gospodin Dodik, kao i nemogućnost da obrati pažnju na ono što mu govore njegovi savjetnici“.

  „Međutim, da gospodin Dodik ne bi upao u još težu poziciju, savjetujem mu da se sjeti one narodne ‘nije majka sina kudila što se kockao, nego što se vadio'“, zaključio je Komšić.

  ŠTA NA OVO DA KAŽEMO. A I ONO ŠTO JE REKAO IZETBEGOVIĆ.
  RJEŠENJE DILEME I KO LAŽE JE DA SE DOKUMENT OBJAVI PRIJE NEGO ŠTO SE POŠALJE U SLEDIĐŠTE ALIJANSE. POSLIJE ĆE BITI KASNO, MADA JE VEĆ KASNO.
  DA SE RAZUMIJEMO, JA SAM ZA NATO, ALI NE U SVOJOJ KUĆU. ALI PAZITE, NISAM REKAO ODAKLE SAM

 19. Ne mogu sada to tražiti, gdje, da čitam tvoju kolumnu iz 2013.
  Mislio sam, ako ti se da, da napišeš jednu kolumnu baš na ovu temu sporta i raspodjele. Jer ne želim da uzrupiramo ovu (ili bilo koju drugu temu) raspravom o tome, a mislim da zaslužuje. Ovakve stvari nam promaknu kao nebitne, a ustvari one upravo oslikavaju pravo stanje.
  Ipak, da kažem šta me najviše peče.
  Ne bih se složio, da će ovo nešto posebno uticati na izbore i da ovi vladajući imalo tipuju na sport kao iole bitnu stavku za dobivanje izbora. Kompletan budžet za sport MPOS je mizeran oko 1 milona. Za poređenje recimo sa poljoprivredom gdje se samo podsticaji primiču cifri od 100 miliona.
  Drugo, šta je sa kadrovima vladajuće koalicije u RS iz I. Sarajeva, Bijeljine, Hercegovine bez Trebinja… Šta oni misle o ovoj raspodjeli, gdje su novinari, što ih ne pitaju. Svi samo gledamo šta rade Šarović, Dodik, Željka, Stanivuković…, a ovakve stvari nam promaknu neprimjećene.

  Hvala ti Apostrofe (ili kome drugom), ako se ipak odlučiš da otvoriš ovu temu.
  P.S.
  Nemojte da samo bistrimo visoku politiku. Hajde da vidimo stvari gdje nas lako dokazivo j..u.