Дани(ј)ел Симић

Дани(ј)ел Симић: Јазавац пред Основним судом у Бањој Луци

Морам се похвалити васколиком читатељству. Први пут у животу сам на суду, због нечега што сам написао. У питању није јавности већ позната тужба тзв. Суду БиХ, зато што не поштујем Закон о вербалном деликту из кајданке Кловна Валентина. Пред суд сам изведен јер 10 година усамљено, уз часне али ријетке изузетке, јавно иступам са мишљењем да се лажима о бијелим тракама у Приједору изазива вјерска и национална мржња. Уколико изгубим, то ће се тумачити да је неки суд у Српској пресудио, како је њена ратна власт била расистичка и настављала традицију Павелића, Хитлера и Мусолинија.

четвртак, 1 септембра, 2022 / 07:46

Рећи ће то и да садашња власт – законодавна, извршна и судска – реже палмину гранчицу на којој сједи. Француски краљ Луј 16. и његова још чувенија жена Марија Антоанета, били су мецене науке и умјетности. Године 1783. – овца, патка и пијетао; остали су живи и здрави након осмоминутног лета изнад Версаја. Љетописи веле да је око 130.000 окупљених поданика гледало са дивљењем. И технолошко чудо, и краљевски пар. Шест година касније, главе су им отфикарене на гиљотини.

Био је то први лет балоном на топли ваздух у повијести човјечанства. Тренутак планетарног тријумфа Француске. Као што је за Сједињене Америчке Ентитете то био први успјешан лет ваздухопловом са мотором 1903., а за Совјетски Савез, односно Русију, лансирање Јурија Гагарина у свемир 1961. године. Али унутар државе је гњило. Француска аристократија није била у стању да (пред)види како ће изгубити главу тако брзо. Данас, српски властодршци не виде да, ако се настави из иностранства спонзорисано преумљење народа као у Црној Гори или Малорусији, а они продуже управу на идеолошкој матрици комплексашке југопатологије – неће више имати чим владати.

Невладинићи који су ме тужили, односно страни агенти финансирани из државних буџета или фондација олигарха са Запада, служе као корисни идиоти у рату против српског духовног бића. НАТО са Српством војује на једнак начин, на који се води руска спецоперација у Украјини од краја марта ове године. Полако, дугорочно, статистички. Готово непримјетног дневног напретка, али без повлачења. Зупчаници дивовског система мрве лагано, помоћу неумољиве законитости великих бројева. Надмоћ противника у људству, надокнађују десетоструко бројнијом артиљеријом и подршком из зрака.

Тако и сам смисао тога да се неко зове или осјећа Србином, земље Запада даве "донацијама". Тридесет година.

А учинак је већ ту. Не у чињеници да групација политичара и Невладинића из Сарајстана и Загреба, уз саслужење пожмирепина и говноваља са пријављеним пребивалиштем у Српској, од 2013. године износе болесне лажи на рачун Срба као колективитета – односно да је Кризни штаб Општине Приједор 1992. године "наредио НЕСРБИМА да носе бијеле траке". Учинак страног новца се не огледа ни у томе што то читаву деценију раде без икакве озбиљније реакције српских медија, а посебно институција система које су урадиле СРАМОТНО НИШТА. Туђинске паре не видим толико ни у њиховој осиљености и осјећају недодирљивости. Да умјесто ја њих, туже они мене. У сред Бање Луке и Српске.

Стварна и стална премоћ окупатора који су нас убијали 1995. и 1999. године, броји се у томе што је пред почетак, осим судских службеника, у судници било шест Невладинића плус адвокат им. Са друге стране, само Милош Кудра и ја. Премоћ туђина је и што с тим људима више немам ама баш ништа заједничко. Почев од језика. За мене је језик којим говоримо српски. За њих је то БХС. Званични наддијалекат Невладинића. Граматике и правописа удешених у судници естрадног кадилука у Хагу. Ево и примјера.

Суђење је почело. По тужби маргиналне организације коју финансира Амбасада САД у Сарајстану, зваћемо је Тупа Мула. Носилац печата у својству одговорног лица тужиоца, зваћемо је Пралиница, образлаже (цитирам): Страни агент има пежоративни смисао и означава некога ко ради против своје државе, СЛЕШ, ентитета.

Нагињем се Милошу на ухо у невјерици: Је ли могуће да је рекла СЛЕШ? У том тренутку, за записничара који касни она разговијетно понавља: "државе, СЛЕШ, ентитета". Интерпункцијски знак "/" са унапријед написане и напамет ненаучене изјаве, који се српски изговара "кроз" или "коса црта"; она изушћује на енглеском језику. Јер другачији језик, осим језика донација, Невладинићи не знају. То је језик полубогова са Запада. Зато осим Слеша, 11.10.2022. када је заказан наставак, рачунам да чекамо и Ексла Роуза у Основном суду у Бањој Луци.

Мени од бившег новинара Радио-телевизије Републике Шумске, нијесу толико засметале конструкције као: "цивилни грађани, меморијални споменик, друштвени проблеми у друштву, све етничке групе и скупине, осјећам се врло увредљиво, са господином Пупавцем…" колико што сам, потписујући записник, још једном видио културни геноцид у пракси. Од окупационих намјесника наметнуте амандмане на устав о "равноправности писама", на првом мјесту не поштују судови. Од међународне "реформе", судови у Српској пишу као по наређењу Анте Павелића од 25. травња 1941. Ћирилица (као да) је забрањена.

А забрањено нам је и право на мишљење. На најпростију логику. Таутологију. И контрадикцију.

Да су Истиномјерци, Раскринкавачи, Кримоловци, Покемони, Дигимони и Мали Гупији; само кликнули и одслушали снимак Радио Приједора, који су опет објавили сами организатори лажне манифестације Дан бијелих трака, чули би да НЕМА НИКАКВИХ НЕСРБА.

На истицање бијелих знамења позивају се "грађани лојални Српској Републици БиХ". Шири се лажна вијест! Они који су Србе и Јевреје означавали тракама у Приједору, чинили су то у току Другог свјетског рата. И звали су се хрватске усташе.

Зато је посебно смрдљиво што лица из УГ Тупа Мула, иступају као шатро-антифашисти. У вријеме док земље бившег Варшавског уговора, данас чланице НАТО и савезници и финасијери Невладинића, масовно руше споменике Црвеној Армији; Тупавци на то муле и шуте монетарном мотивацијом. Ваљда из крилатице "Америка и Енглеска, биће земља пролетерска".

Не треба бити пророк, па предвидити будућност, ако данас Министарство породице са поносом јавља да је израду документа Омладинска политика Републике Српске од 2022. до 2026. године подржала ЕУ. Није праведно ни рећи да је само за Градског Синка Дралета главати господин из ОХР, заправо оберштрумпфирер Велики Шмит. Те да је након састанка са њим позвао словеначког Огулина Ћулибрка Оглу у име "Кочићевог духа". Или дозволио да Институт за нестала лица са Башчаршије излаже (латиничне) спискове непронађених муслимана у центру.

У центру Сарајстана и Тузле стоје спомен плоче које Србе у цјелини титулишу "фашистима и злочинцима". Бања Лука се горди спомен-чесмом за Бењамину Казан. И што нема споменик борцима ВРС.

Да останемо блиско Петру Кочићу и правди, потпуно једнако се понаша и, рецимо, директорица Народног позоришта РС. Одушевљено оглашава како је први пут у животу на Брионима. И одмах је договорила гостовање позоришта Радета Шербеџије. Назива га "легендом". При том она пише латиницом и користи хрватски, етимолошки правопис, док је Раде заузврат био дворски титоистички глумац, па холивудски епизодиста.

Осим злих Руса играо и у десетине противсрпских водвиља (нпр. Го Вест). Јавно је на изборима подржао парарелигиозни покрет Правда за Давида као "револуционаре у борби против власти". И са њима договарао отварање културног центра. Ништа не би било спорно, да та власт није била власт СНСД. Те да је 2018. изгубила изборе како је Шербеџија хтио 2020. године, Дијана Грбић не би никад постала управник.

Док сви наши руководиоци иживе провинцијске комплексе по принципу "користим оба писма, али пишем само латиницом" и одселфирају се са својим предратним митовима и легендама, од наше културне и опште политике неће остати ништа. Можда ја у улози јазавца.

Нажалост, не у позоришту.