Дани Семберије у Бањој Луци

Бањалучки Центар за развој пољопривреде и села данас је у главном граду Републике Српске, у оквиру привредне манифестације "Дан Семберије у Бањалуци", угостио семберске произвођаче и прерађиваче пољопривредних производа, као и представнике Туристичке организације и Аграрног фонда Града Бијељина.

петак, 28 маја, 2021 / 18:10

Посјетиоци "Дана Семберије" су на штандовима постављеним испред "Крајишке куће", могли да дегустирају и, по сајамским цијенама, купе изложене производе, а манифестацију су посјетили и градоначелници Бањалуке и Бијељине Драшко Станивуковић и Љубиша Петровић. Том приликом два градоначелника су у пријатељском разговору размотрили могућности за бољу координацију и размјену искустава градских управа и развојних агенција два највећа града у Српској.

Делегација Града Бијељина је разговарала и са директором Центра за развој пољопривреде и села Драшком Илићем и том приликом договорена је сарадња овог Центра са Градом Бијељина и бијељинским Аграрним фондом, а у разговору је најављена намјера да се у Бијељини, по узору на "Херцеговачку" и "Крајишку" кућу, отвори "Семберска кућа" у којој ће у понуди бити семберски производи провјереног квалитета.

На првом "Дану Семберије у Бањалуци", чији циљ је био и боље повезивање пољопривредних произвођача и прерађивача из Крајине и Семберије, представили су се компаније и предузећа "Сава Семберија", "Спектар дринк", "Семберка", "Агроплан", "Бимед", Пољопривредна задруга "Повртларство", "Природно", "Мамекс" и "Женска задруга Бијељина".