Дани јагода: Најбоље долазе из баште Миодрага Вуковића

Миодраг Вуковић из мјеста Кадињани освојио је прво мјесто на манифестацији „Дан јагоде“ која је данас одржана у Слатини код Лакташа. Друго мјесто на овој изложбено-такмичарској манифестацији припало је Радивоју Станковићу из Кадињана, а треће Дарославу Рогићу из Алексића. Учешће у "Дану јагоде" учествовало је 76 произвођача јагоде са подручја општине Лакташи. У оквиру манифестацији, […]

недеља, 26 маја, 2013 / 16:18

Миодраг Вуковић из мјеста Кадињани освојио је прво мјесто на манифестацији „Дан јагоде“ која је данас одржана у Слатини код Лакташа.

Друго мјесто на овој изложбено-такмичарској манифестацији припало је Радивоју Станковићу из Кадињана, а треће Дарославу Рогићу из Алексића.
Учешће у "Дану јагоде" учествовало је 76 произвођача јагоде са подручја општине Лакташи.

У оквиру манифестацији, која је одржана 12. пут, одржано је и такмичење ученика Основне школе "Холандија" из Слатине у литерарним и ликовним радовима о теми данашњег окупљања произвођача јагода.

Одржане су и трибине о савременом приступу у производњи и заштити јагода.

Начелник Одјељења за пољопривреду општине Лакташи Желимир Мирјанић рекао је Срни да локална заједница помаже производњу јагоде тако што већ 12 година произвођачима бесплатно даје садни материјал.

Мирјанић је напоменуо да је јагода као култура карактеристична за породична газдинства, с обзиром на то да је сезонска воћна врста која се најраније продаје.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *