Дани Дјечијег позоришта Српске у Београду

У оквиру, сада већ традиционалне манифестације, под називом „Дани Дјечијег позоришта РС у Београду“ Дјечије позориште Републике Српске ће у понедјељак и уторак у Малом позоришту „Душко Радовић“ београдској публици представити своје двије представе „Пинокио“ и „Орлови рано лете“.

понедељак, 14 маја, 2018 / 07:34

Представа „Пинокио“ на репертоару је у понедјељак, 14. маја у 10.00 и 11.30 часова, а представа „Орлови рано лете“ биће одиграна у понедјељак у 20.00 часова и у уторак у 15. маја у 10.30.

Улазнице за све представе су распродате.

„Пинокио“ је намијењен најмлађој позоришној публици вртићког и нижег основношколског узраста. Драматизацију и режију потписује познати бугарски редитељ Славчо Маленов, а сценографију и лутке Васил Рокоманов. Улоге у представи тумаче Божана Бијелић, Душко Мазалица , Александра Спасојевић, Саша Терзић, Жељко Милићевић, Александар Бланић и Свјетлана Андрић.

Са овом представом, Дјечије позориште Републике Српске, имало је част да учествује и освоји награде на више међународних фестивала од којих су најзначајније: Гран при за најбољу представу на Међународном фестивалу позоришта за децу у Суботици, и Гран при на Которском фестивалу позоришта за дјецу.Оставите одговор