Дане разговарао са Зорицом о сарадњи са Словенијом

Министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић са сарадницима примио је у наступну посјету новоизабраног амбасадора Словеније у БиХ Зорицу Букинац, са којом је разговарао о сарадњи у области образовања и културе.

петак, фебруар 23, 2018 / 06:48

На састанку је оцијењено да Република Српска и Словенија имају веома добру сарадњу у области средњег и високог образовања, као и у области културе, коју у оквиру свога рада посебно подржавају удружења Словенаца у Српској.

Министар Малешевић је нагласио важност успостављене сарадње са руководством Центра за стручно образовање Словеније, које пружа значајну подршку унапређењу области средњег стручног образовања у Републици Српској, прије свега, путем реорганизације Републичког педагошког завода и Завода за образовање одраслих Републике Српске.

Према ријечима министра Малешевића, систем средњег стручног образовања и прилагођеност образовања потребама тржишта рада у Словенији је важан примјер за ову област у Републици Српској. Он је указао на опредјељеност да се средње стручно образовање што више усклади са потребама послодаваца како би се унаприједила привреда у Српској.

На састанку је било ријечи и о важности продужења Протокола о сарадњи између Савјета министара БиХ и Владе Републике Словеније у области образовања, који подразумијева узајамно осигурање једнаких мјера за плаћање трошкова школарине, која се примјењује за домаће студенте.2 КОМЕНТАРА

  1. То да размотре којих занимања даље треба словенцима, шта да школујемо у наредном периоду за њихове потребе..,треба још једно сто хиљада омладинаца протјерати да по туђини ринтају,да их понижавају, исмијавају..,а све како би овдашњим паразитима обезбедили и осигурали што лагоднији живот.

  2. Жена ће морати куповати фарбу за косу, јер је вјероватно посједила чекајући да Дане изрекне реченицу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *