Дане Малешевић се подмладио економски, па отишао у планине

Министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић разговарао је данас са представницима Удружења младих економиста Републике Српске о могућностима сарадње у успостављању предузетничких инкубатора на Универзитету у Бањој Луци.

понедељак, март 5, 2018 / 14:00

Министар Малешевић похвалио је активности овог удружења предузете с циљем да се помогне младим људима да покрену властити посао. Он је потврдио да ће Министарство просвјете и културе пружити потребну подршку.

Представници Удружења младих економиста Републике Српске упознали су министра Малешевића са активностима у протеклој години и плановима у овој години. Посебно су се осврнули на конференцију коју планирају организовати у мају ове године с циљем да обуче младе људе за покретање властитог посла.

На састанку је указано на велике могућности за покретање посла у области пољопривреде. Министар Малешевић је нагласио да постоји велика потреба за обезбјеђивање праксе студентима и похвалио примјер добре праксе на Економском факултету Универзитета у Бањој Луци.

Састанку су присуствовали предсједник Удружења младих економиста Републике Српске Горан Вучић, потпредсједници Борислав Мандић, Душан Комљеновић и Срђан Удовичић те шеф пројектног тима Стефан Вашко.

Хајдемо у планине

Министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић разговарао је данас са представницима Планинарског савеза Републике Српске на челу са предсједником Љубишом Арамандом о могућностима увођења планинарских секција у основне школе и другим активностима у овој области.

Представници Планинарског савеза Републике Српске изнијели су на састанку приједлог програма планинарске школе за основце, који се односи на стицање општих знања и вјештина из подручја планинарства. Они су такође представили програм усавршавања наставника у школама који би подразумијевао стручно усавршавње наставника географије, биологије и физичке културе за извођење наставе на терену с циљем повећања нивоа њиховог знања о значају планина и заштићених подручја.

Министар Малешевић је нагласио да је важан сваки вид афирмације боравка дјеце у природи, учења у природи и стицања нових вјештина из ове области које могу бити од велике користи ученицима. Уз подјсећање на обавезу поштовања подзаконских процедура извођења наставних и ваннаставних активности ван школе, Министарство просвјете и културе ће упознати школе са предложеним активностима Планинарског савеза Републике Српске.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *