Дане Чанковић: Ђукановић и Изетбеговић дестабилизују регион

Фронтал.РС налази да је неодољиво занимљиво како је СНП Избор је наш дао сасвим сличан наслов као Институт Ифимес из Љубљане, који је Изетбеговића замијенио са Додиком.

субота, 13 јуна, 2020 / 04:40

Још давног 08.06.2020. са адресе СНП Избор је наш, стигло је ово обнародовање ставова предсједника удружења, а да никог није било брига. Неће се тај степен бриге повећати, ни након ове објаве.

Објављујемо саопштење сад, просто да укажемо како „међународни институти“ за који се продаје овај поменути из Љубљане, не пишу ништа аргументованије и научније радове, него што је овај Данета Чанковића:

Изетбеговић умјесто Додика

Избор је наш сматра да Ђукановић и Изетбеговић дестабилизују регион на начин да разбијају српско државотворно и духовно биће, стварајући нове вјештачке идентитете у Црној Гори и БиХ, а уз покровитељство неправедног глобалистичког центра моћи и инструкција усташких снага из Хрватске. Циљ свјетског неправедног центра моћи је разбијање свих врста суверенитета и укоријењених снажних идентитета народа те стварање безличних контролисаних јединки, а као прелазно рјешење до таквих јединки може бити упрво стварање привремених вјештачких идентитета што на овим просторима чине Мило Ђукановић и Бакир Изетбеговић.

Тај процес хаоса и сукоба водиће по читавом свијету неправедни свјетски центар моћи са крајњим циљем наметања свог система вриједности и контроле читавог човјечанства.

Долазак предсједника Црне Горе Мила Ђукановића у Сребреницу на обиљежавање 25-огодишњице „геноцида“ у Сребреници у сврху је те дестабилизације. Сам долазак Ђукановића као предсједника и Срба и његово признање да су Срби у Сребреници починили најтежи ратни злочин, злочин геноцида вријеђа достојанство српског народа, који је и дубоко забринут због посљедица које из свега тога могу произаћи.

СНП – Избор је наш изражава пијетет свим невиним жртвама из претходних ратова на нашим просторима, а самим тим и муслиманским – бошњачким невиним жртвама, али не може прихватити наметнуту правну квалификацију да су Срби починили најтежи ратни злочин геноцида, па таман таква квалификација долазила и од политичког Хашког суда. Циљ такве квалификације није правда и помирење већ управо споменута дестабилизација.

Да би се српски народ одбранио од свих великих искушења и опасности овог времена, сматрамо да све српске установе требају заједно да дефинишу српски идентитет и основни интерес, као и стратегију одбране споменутог. Тек тада српски и бошњачки представници на истини, каква год да је, могу доћи до договора и боље будућности и заједнички рећи – сад смо се разумјели.Коментариши