Дане брани Венецуелу

Нико није толико мали, да никада не може помоћи. И нико није толико велики да му никад помоћ неће требати.

уторак, 12 септембра, 2017 / 16:25

Увијек је неко имао жељу, тежњу и покушаје да загосподари људским родом, читавим свијетом, али нико никада није успио и неће. Неће, зато што све кад се сведе и у најдубљој суштини почива на дуализму, на силама акције и реакције, свјетлости и тами, духу и материји, добру и злу. Све се то прожима и кроз људско друштво па и самог појединца…

Због степена развијености наоружања, разних технологија, па и оних које утичу на психу, центар моћи који управља САД-ом, НАТО-ом, Енглеском, дијелом Ватикана, најближи је том циљу. Тај центар моћи, уз експлоатацију и потчињавање свега и свакога, има и свој систем вриједности који жели наметнути другима. Амбијент за остваривање тога обезбјеђују им, прије свега, марионетске владе… У многим државама такве владе постају под притиском, преваром, уцјеном, куповином.

Можемо бити свједоци таквог процеса (инсталирање власти споља) у Боливарској Републици Венецуели. Да не би и  друге земље и народи дошли на ред да им се на лукав или насилан начин одузме слобода, а и због слободарског народа Венецуеле, потребно је створити реакцију на акцију горе споменутог центра моћи.  Такву реакцију може да пружи она страна коју предводи Русија (у овом времену једино Русија и то из више разлога, међутим то није тема овог текста).  Мислим да су Русија и њен предсједник Путин показали жељу и снагу за таквом улогом.

Зато оне државе и народи, који су против потчињавања Западу и њиховом искључиво материјалистичком систему вриједности и озакоњењу принципа "Содом и Гомор", треба да поред исказивања солидарности и давања  подршке народу Венецуеле  и њеном предсједнику Николасу Мадуру, и да позову Русију на њену историјску улогу.

СНП – Избор је наш ће на дан свјетске  подршке слободарском народу Венецуеле под називом "Сви смо ми Венецуела" организовати у Републици Српској, у Бања Луци, догађај са поруком "Русијо, помози Венецуели".

И на крају сваки текст завршавам:

Радујмо се и радимо, побиједимо кризу радом.

Аутор текста је Дане Чанковић, предсједник СНП – Избор је наш2 КОМЕНТАРА