Данас је Божић, најрадоснији хришћански празник

Српска православна црква и вјерници прослављају велики хришћански празник Божић, рођење Исуса Христа. Празновање Божића почело је првим поноћним литургијама, а уочи најрадоснијег хришћанског празника патријарх Иринеј је у београдском Храму Светог Саве, након што је упаљен бадњак на платоу испред храма, служио вечерњу. У Божићној посланици патријарх је поручио и да су нам данас […]

четвртак, 7 јануара, 2016 / 09:04

Српска православна црква и вјерници прослављају велики хришћански празник Божић, рођење Исуса Христа.

Празновање Божића почело је првим поноћним литургијама, а уочи најрадоснијег хришћанског празника патријарх Иринеј је у београдском Храму Светог Саве, након што је упаљен бадњак на платоу испред храма, служио вечерњу.

У Божићној посланици патријарх је поручио и да су нам данас више него икад, потребни мир на земљи и добра воља међу људима и народима!

Божић је дан када се слави рођење Исуса Христа и, заједно са Ускрсом, представља један од највећих хришћанских празника.

Припреме за овај празник почињу 40 дана прије 7. јануара Божићним постом који представља прочишћење духа и тијела, а људи се у Србији поздрављају ријечима “Христос се роди”, а отпоздрављају са “Ваистину се роди”.

Божић по јулијанском календару, поред српске, славе и руска, јерменска црква, Света гора и један дио коптске цркве.0 КОМЕНТАРА

  1. ШтА се ти захваљујеш,па твој је Божић је прошао?Ове честитке су упућене нама православнима. Хвала колеги коментатору који је муслиманске вјероисповјести на честитци,а Приједору ВАИСТИНУ СЕ РОДИ.

Оставите одговор