Дан Земље и блиставе “Љепше Српске“

БАЊА ЛУКА – Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске данас је, поводом свјетског Дана планете Земље, прогласило почетак акције на уређењу Српске под називом „Да заблиста“, која ће се спроводити у оквиру кампање Владе „Љепша Српска“. Ресорна министарка Сребренка Голић изјавила је Срни да се ова кампања проводи већ пет година ради […]

четвртак, април 21, 2011 / 17:00

БАЊА ЛУКА – Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске данас је, поводом свјетског Дана планете Земље, прогласило почетак акције на уређењу Српске под називом „Да заблиста“, која ће се спроводити у оквиру кампање Владе „Љепша Српска“.

Ресорна министарка Сребренка Голић изјавила је Срни да се ова кампања проводи већ пет година ради промовисања туристичких и природних потенцијала Српске.

Шефица Бироа Владе РС за односе са јавношћу Вера Сајић изјавила је Срни да је у оквиру ове кампања, чији је циљ да Српска буде што чистија и љепша, засађено више од пет милиона садница, а велики број подијељен основним школама.

У сарадњи са предузећем “Шуме РС“ промовисане су туристичке љепоте Српске, а урађен и ДВД на којем је представљена Ћуприја на Дрини у Вишеграду и прашума Перућица, рекла је Сајићева.

Сајићева је изразила наду да ће се и ове године велики број грађана Српске одазвати овој еколошкој акцији.

Министарство је данас организовало дружење са новинарима у Еко-центру “Бочац језеро“ код Бање Луке, којем су присуствовали и представници Фонда за заштиту животне средине Српске, те општине Мркоњић Града и Кнежева на чијим подручјима се налази овај еко-центар. Дружење је организовано са Центром цивилних иницијатива и Еко-центром.

Дан планета Земље обиљежава се 22. априла у више од 150 земаља широм свијета.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *