Дан старости: Није слика из Ефбиха

Плакат је залијепљен на унутрашњу страну стакла просторија "Удружења Јосип Броз Тито" у Бањој Луци, те четрдесет година након његове смрти, у Републици (замало) Српској и даље оличава суштину овог режима у односу према српском народу.

понедељак, 25 маја, 2020 / 10:45

У равноправности писама, чиме се Фронтал.РС једини бави у Српској, док у Ефбиху државна телевизија већ десет година наставља са азбукоубиственим кршењем Устава државне заједнице Српске и Ефбиха, Срби су увијек били други по реду, без обзира што су били најбројнија нација СФРЈ.

Не само да је (искључиво) латиницом, већ и извјесна госпођа Вела Хуремовић не може чак ни претраживањем по интеренту получити у првим резултатима ишта више, до Фејсбук профила са исто тако патетичним и лажним фотографијама, у којим је српско писмо не само "доње" већ и наопачке.

Надаље, поменуто удружење и даље добија бенефициране просторије од Града Бања Лука, који је из непознатих разлога увео двописмене ознаке градских улица на предратно плавој боји, док се у Сарајстану и даље сеире зелене табле само на писму прописаном као једино законито од стране Анте Павелића, међу којима је и улица Јосипа Броза.

Данас, кад је јасно да је то недвосмислени злочинац против српског народа, ова фотографија је најподеснији епитав држави, која заступа такву политику. Југоносталгија је искључиво српска болест, много опаснија и далекосежнија од корона грипа.

Сретан вам Дан старости!3 КОМЕНТАРА

  1. Слажем се, Тито и његови другови су највећа подвала Србском народу.
    Пример је подела покрајина од Србије, Војводина и Косово и Метохија.
    Зашто није и од Хрватске одвојена Аутономна покрајина Истра или Далмација!?
    Југословенство је највећа пропаст и подвала Србима.

  2. Сада је Богу хвала све стављено на своје место. Раскринкали смо тог србомрсца, ратовали за српство, стратегијски се „повукли“ са територија где смо живели од увек. Враћамо се у душаново царство кроз канализацију. Само чекамо да неко или нешто пусти воду. Ciao Yugoslovenstvo, adio pameti.