Дан дјетета: Министарство даривало породилишта

Министарство породице, омладине и спорта РС поклонило је за свих 13 породилишта у Српској пакете у којима су комплети постељина за новорођенчад и памучне пелене, чија је вриједност 26.000 КМ.  Поводом 20. новембра – Међународног дана дјетета, данас су порођајно одјељење УКЦ у Бањалуци посјетили министри породице, омладине и спорта Нада Тешановић и здравља и […]

недеља, новембар 20, 2011 / 15:17

Министарство породице, омладине и спорта РС поклонило је за свих 13 породилишта у Српској пакете у којима су комплети постељина за новорођенчад и памучне пелене, чија је вриједност 26.000 КМ.

 Поводом 20. новембра – Међународног дана дјетета, данас су порођајно одјељење УКЦ у Бањалуци посјетили министри породице, омладине и спорта Нада Тешановић и здравља и социјалне заштите Ранко Шкрбић.

Тешановићева је честитала Дан дјетета свој дјеци са жељом да имају сретно дјетињство, а родитељима пожељела срећан живот.

– Породилишта у Српској исказала су потребу за овим стварима и надам се да ће им ова донација бити значајан поклон на данашњи дан – рекла је Тешановићева.

Шкрбић је подсјетио да ресорно министарство у цијелој Српској већ двије године спроводи акцију уљепшавања породилишта која је покренута ради подизања стандарда и нивоа услуга.

– Жеља нам је да жене које долазе да се породе имају услове који задовољавају све могуће стандарде – истакао је Шкрбић и додао да су добро дошли сви који желе да донирају и помогну породилишта.

Начелник Клинике за гинекологију и акушерство УКЦ Бањалука Саша Савић истакао је да ова донација много значи у овом кризном времену. Он је навео да је у посљедња 24 часа у Бањалуци рођено 11 беба.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *