Дамјановић: Антисрпство ће већ на јесен појести Мила и режим

И оно мало туристичке сезоне, наглашава он, што смо могли да добијемо у 2020. – години короне, "спријечиће антисрпство Мила Ђукановића и његових полтрона"

уторак, 26 маја, 2020 / 23:44

"Држава MNE јуче је отворила своје границе за грађане Њемачке, Пољске, Чешке, Аустрије, Грчке, Мађарке, Словеније, Хрватске и Албаније. Не и Србије, за коју су границе са MNE списка отвориле Мађарска и Грчка", оцијенио је аналитичар Игор Дамјановић.

По подацимa МОНСТАТ-а за 2018. годину туристи из Србије, појашњава Дамјановић, били су други по броју остварених ноћења 24,5%, тик иза Руса који су имали 25,1%.

"Од земаља за које Црна Гора отворила јуче границе, највећи број ноћења по подацима Монстата имали су Њемци 3,6%, Аустријанци, Шиптари и Хрвати око 1%, а сви остали мање од 1%. Сви заједно имали су готово 3 пута мање ноћења од туриста из Србије. У Њемачкој, за чије грађане су отворене границе јуче су забиљежена 432 нова случаја заразе корона вирусом, 13 пута више него у Србији, у којој су откривена 34 нова случаја, наводи Дамјановић.

И оно мало туристичке сезоне, наглашава он, што смо могли да добијемо у 2020. – години короне, "спријечиће антисрпство Мила Ђукановића и његових полтрона".

"Антисрпство је толико метастазирало у режиму државе MNE да ће већ на јесен појести и Мила и режим, закључио је Дамјановић.1 КОМЕНТАР