Дамаск тражи да побуњеници први зауставе насиље

Дамаск је одбацио позив генералног секретара Уједињених нација Бан Ки-Муна за једнострани прекид ватре, и тражио да побуњеници прво зауставе насиље. „Рекли смо Бан Ки-Муну да пошаље изасланике у државе које имају утицај на наоружане групе, да издејствују да оне прекину насиље”, наводи у саопштењу портпарол сиријског министарства спољних послова Џихад Макдиси. Сукоби у Сирији […]

среда, 10 октобра, 2012 / 21:46

Дамаск је одбацио позив генералног секретара Уједињених нација Бан Ки-Муна за једнострани прекид ватре, и тражио да побуњеници прво зауставе насиље.

„Рекли смо Бан Ки-Муну да пошаље изасланике у државе које имају утицај на наоружане групе, да издејствују да оне прекину насиље”, наводи у саопштењу портпарол сиријског министарства спољних послова Џихад Макдиси.

Сукоби у Сирији данас се настављају. Сиријска војска послала је тенкове на север земље у покушају да поврати Марет ал Нуман, стратешки град који је пао у руке побуњеника, на аутопуту који повезује Дамаск и Алеп.

Војска се распоредила на делу од 50 километара на аутопуту између Дамаска и Марет ал-Нумана. Побуњеници покушавају да их зауставе ракетама и минама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *