Далекоисточна седмица: ИГРА СМРТИ (GAME OF DEATH)

Отклон од самоуправне наивности, те Брус Ли није непобједив у количини каква га следује иначе. Но, и поред тога, ово је прича за пионире малене. Из Мостара, наравно. Естрадна мафија тражи од истих таквих звијезда, да им плаћају рекет. Били Ло (Брус Ли) одбија, и они га испрепуцају пар пута. Онда он исценира смрт и […]

петак, октобар 14, 2011 / 05:53

Отклон од самоуправне наивности, те Брус Ли није непобједив у количини каква га следује иначе. Но, и поред тога, ово је прича за пионире малене. Из Мостара, наравно.

Естрадна мафија тражи од истих таквих звијезда, да им плаћају рекет. Били Ло (Брус Ли) одбија, и они га испрепуцају пар пута. Онда он исценира смрт и измјени лични опис, како би присуствовао својој сахрани. Па му одмах враћају исти лик, мада за то нема никакве логике. Осим што Брус не би био главни глумац. А и није био.

У вријеме приказивања, био је већ одавно мртав. Били Ло иде у освету прерушавајући се, јер је филм начињен од сирових 40 минута, које је Ли снимио са сасвим другим намјерама. Замишљен је као "филозофска" расправа о вриједности стилова. О немању стила као кључној предности, јер побјеђује противнике – прилагођавајући им се.

Врхунац је ступњевита марисана у пагоди. Већином изворни материјал, гдје се квалитетом издваја борба са Карим А. Џабаром. Пут до врховног негативца, подсјећа на прелажење нивоа у аркадним видео-игрицама. На крају етапе чека краљица, која једе жетоне као ненормална.

А пречица је ватрено оружје.

(Редитељ: Роберт Клуз; Улоге: Брус Ли, Колин Кемп, Карим Абдул Џабар)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *