Далас Каубојси вриједнији клуб. На свијету. У свим спортовима

Далас Каубојс из НФЛ лиге америчког фудбала и ове године је највриједнији клуб на свијету, објавио је магазин Форбс

четвртак, 13 јула, 2017 / 13:28

"Каубоји” су другу годину заредом проглашени највриједнијим спортским колективом, чија се вриједност процјењује на 4,2 милијарде долара, што је пораст од пет посто у односу на последњу листу.

Иако од 1995. године није освојио Супер Боул, односно наслов првака професионалне лиге, клуб наставља повећавати своју вриједност на тржишту.

Други највриједнији је амерички бејзбол клуб Њујорк Јенкис, "тежак” 3,7 милијарде долара. То је пораст вриједности за девет посто у односу на прошлу годину када је клуб био четврти.

Трећи на листи највриједнијих је фудбалски клуб Манчестер Јунајтед (3,7 милијарде долара), док се на четврту позицију попела Барселона (3,6 милијарде долара).

Реал Мадрид је пети највриједнији клуб на свијету (3,6 милијарде долара), а вриједност "Краљевског клуба” нижа је за два одсто у односу на прошлу годину. Клуб из Мадрида три године заредом је био највриједнији спортски колектив, али је прошле године смијењен са врха листе.

И ове године на листи 50 највриједнијих спортских франшиза доминирали су амерички клубови, од чега је осам било из професионалне бејзбол лиге (МЛБ), седам из професионалне кошаркашке лиге (НБА) и 29 из НФЛ лиге.

Међу највриједнијим клубовима Форбсове листе налазе се још четири европска фудбалска клуба, и то: Бајерн Минхен (на 15. позицији), Манчестер Сити (35), Арсенал (43) и Челзи (46).