Дачић: Забранићемо параду

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да ће полиција забранити Параду поноса 2. октобра, уколико организатори сами не откажу скуп. Дачић је казао да треба да се откажу сви скупови планирани за викенд, а уколико организатори то не учине полиција ће их забранити и о томе ће донијети одлуку у току дана, односно […]

петак, 30 септембра, 2011 / 13:41

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је данас да ће полиција забранити Параду поноса 2. октобра, уколико организатори сами не откажу скуп.

Дачић је казао да треба да се откажу сви скупови планирани за викенд, а уколико организатори то не учине полиција ће их забранити и о томе ће донијети одлуку у току дана, односно у наредних неколико сати.

„Парада треба да буде одржана али у свим земљама такав скуп би био одложен ако постоји бојазан да буде већих проблема од одржавања Параде и да дође до већих инцидената”, рекао је Дачић новинарима на Пасуљанским ливадама, послије вјежбе противтерористичких јединица МУП-а.

„Полиција из безбједносних разлога не може да подржи одржавање свих ових скупова, јер ће доћи до сукоба, жртава, крви и због тога ћемо ући у велики хаос”, казао је Дачић.

Он је рекао да Парада треба да буде одржана и да би био најсрећнији да нема инцидента и противљења, али став полиције је јасан – високи су безбједносни ризици.

„Полиција се налази пред избором – пустити да се нереди догоде или молити се Богу да се то не деси”, рекао је Дачић.

Министар је казао да се и у Америци понекад људска права ускраћују када су у питању безбједносни разлози.0 КОМЕНТАРА

 1. Компромис би био „Геј парада“ на Јарињу. Тиме би показали да су истинске патриоте, без обзира на сексуалну орјентацију, а како је геј лоби јак у свијету, био би то велики плус за Србе у очима Запада.

  Дачићу су битни гласови, па балансира, а и свјестан је да ситуација може избјећи контроли и да би се улицом могла срушити власт. Не боји се он сукоба, жртава и крви на улици, већ за своју задњицу.

 2. Гледам моралисте па се не могу начудити. Не подносим педере. Ни хомосексуалце. Гејеви су ми одвратни. Оно што боде очи је чињеница ко влада Србијом? Па разумијем да се спречава крвопролиће, али шта те службе раде мајку му? Ухапсише ли било кога ко пријети да ће рушити Србију и Београд? Сада ће овим опаснима зинути дупе, јер једна пријетња држави је прошла, шта је слиједеће? Који захтјев сада иде? Гледам само како осуђују ове настране,сви па и црква? Али гдје су да спашавају дјецу од зла дроге, алкохола, коцке/клађења? Што ове мудоње из Образа и Двери не шарају графитима кладионице и коцкарнице? Што не стану на пут таквом антихришћанском и неправославном пороку, гдје је Његова светост Иринеј у томе? Гдје је православна црква? Аха то је бизнис, ту су паре, а они од пара живе, а од педерчина немају ништа? Ту је цака, боли наведене кита за мојом дјецом..Наши политички непријатељи су политчки неписмени у БиХ, иначе би знали да никада нисмо били рањивији (у дуговима смо до гуше), сада немамо иза себе Србију, далеко нам је Русија, срећа Миле, колико год га не волио, схватајући изгледа да је Србија не на кољенима, него на стомаку, вјешто манипулише играма у вези државног нивоа, па ови тупсони нису спремни да ас сада асимилирају. Бјерујте да отпора готово не би ни било, можда 30% више него на Јарињу. Или исто као у вези Книна оне одвратне ’95-е. Мислимо о овоме и молимо се да Србиа буде јака, јер без ње, ма шта ми мислили, нас неће бити.x-(

 3. Pink Panter,
  Sto se tice homoseksualaca, oni su greska prirode pa je prema tome idiotizam da se vecina normalnih prilagodjava njihovim potrebama ili ne daj Boze pravima. Sto se tice Crkve, ona kad prestane osudjivati ono sto zele homoseksualci tad ce prestati da bude Crkva. Najkrace receno, neka oni rade sta hoce u svoja 4 zida ali svako propagiranje toga kao normanog a nije normalno, je stetna pojava ali nemam namjeru da se raspravljam na tu temu. Nemoj mi samo reci „oni imaju pravo“, jer ja cu ti reci „boli mene za njihovo pravo, neka se sele u Holandiju pa neka tamo traze svoja prava, ja bez njih mogu“ a oni ako ne mogu bez mene neka pokrepaju.
  Sto se tice nase djece, najvise ih mi moramo cuvati od ulice, droge, kriminala i svega stetnog. Raspadom Jugoslavije dobili smo 6 banditskih drzava u kojima cvjeta samo ono sto nekome donosi pare. Moral ne donosi, pa mu zato i ne posvecuju paznju i to je surova realnost.

 4. Максоне, само те питам, је ли у реду црква која не осуђује коцку и криминал? Хомосексуалци јесу грешка природе, слажем се, али ако си паметан могао си сконтати да ја не браним педере, него говорим да постоје много зајебаније појаве у нашем друштву од те педерске групе пајаца. Ако ти син дође са жељом да вјежба балет, забрини се и помисли на своје ставове о тој педерској паради. Ја теби говорим, али ти си класични затворени човјек који само мантра своју хомофобичну мантру „педери су криви за све“. Што се тиче тога када говориш колико ћеш сачувати своје дијете, немаш појма о социологији и социјализацији, јер ти си само подлога свом дјетету, али систем калупи вриједности и то онда када ти то и е видиш. Или можда мислиш дјецу ставити под стаклено звоно? Црква у коју и ти и ја идемо да баш брине за своје стадо преко свог првог пастира би рекла и са истим жаром се борила и против коцке и дроге, које су много распрострањеније болести од педерлука. Зато не сери, прича о педерима је готова, али обиђи вечерас кладионице и види колико је болесних, обиђи улице и види колико ђанкија проси на улици. Немаш ти стари појма о чему је причам, да ме такви могу схватити, имали би много бољи живот, али јебига, ти си још један који се убио за шатора и поштене пјесме и воловског меса. Највећи су педери ои који то негирају и највише мрзе, колико је ожењених мамлаза, имају и дјецу као параван, а педерчине су. Сттрашно Максоне. Замисли сеB-)B-)B-)

 5. Da, u pravu je panter.Nisam čuo da naša crkva osuđuje kriminal, drogu ,kocku, alkoholizam. Pa , ona treba da baci anatemu na one koji su nas upropastili baš u svakom smislu, na one koji svoj narod vode biološkom nestanku.Zašto se njeni velikodostojnici uvlače u političkokriminalni milje? Nemoralno je da vladike omaju penzije uvisini 17 prosječnih penzija a da u taj fond nisu unijeli ni dinar. Nemoralno je da vladičanski dvorovi imaju zlata kao engleski dvor.
  Nisam za gej parade, ali crkva treba da zaštiti svoj narod i od većeg zla:od fašistoidne vlasti koja bijedom uništava narod.

 6. Хомосексуалност није грешка природе, већ једно сложено стање посрнулог и деструктивног духа. Хомосексуалност је болест (душевне природе) и свакако се може излијечити, без кориштења било каквих лијекова. Тако да се нико не заварава да је тзв. „мајка природа“ крива за овако нешто. Кривца треба тражити на другом мјесту.

  А ово што се успјело одгодити „Парада срама“ је само доказ да у Србији постоји „Здраво језгро“ које може утјецати на одређене промјене, и политичке и духовне промјене.

  Добар примјер је Загреб. Прије 6 година у Загребу су били протести против оваквих парада, што је углавном завршавало са нередима и материјалним штетама. Међутим, данас у Загребу нема отпора и исти парадисти се шетају и раде шта хоће, па су одлучили посјетити Дубровних, Сплит итд. Ово само говори колико је геј лоби велик и да је некоме очигледно циљ да се у свим државама сломи било каква полуга здравог и моралног разума. А нека неко погледа шта се ради у Сан Франциску на таквим парадама, гдје се исти окупљају већ 20 година. Дословице зло невиђено. То чека и Србију ако попусти. Након неког времена неће бити никаквих протеста, а кад се дефинитивно искоријени здраво језгро, људи ће шетати голи по улицама и радити невиђене гадости, баш као и у Сан Франциску.

  Наравно у контексту свега овог, Дачић излази као побједник, јер Србији предстоје избори. Да ли је ово урадио из моралних принципа или политичких, видјећемо…