Дачић пријети скоро као 1999.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић поручио је данас да је Србија спремна да заштити националне и државне интересе и да оштро реагује на сваки покушај дестабилизације. "Србија је спремна да врло оштро реагује на сваки покушај дестабилизације, уношење разних националних сукоба, терористичких аката и нико не треба да покушава да се игра са државом", […]

недеља, 10 маја, 2015 / 14:40

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић поручио је данас да је Србија спремна да заштити националне и државне интересе и да оштро реагује на сваки покушај дестабилизације.

"Србија је спремна да врло оштро реагује на сваки покушај дестабилизације, уношење разних националних сукоба, терористичких аката и нико не треба да покушава да се игра са државом", рекао је Дачић новинарима у Београду.

То што је Србија за регионалну сарадњу и што конструктивно прилази разним врстама дијалога у Бриселу, каже Дачић, не значи да је то њена слабост, већ њена снага.

Дачић је најоштрије осудио инциденте у Куманову, наводећи да је сваки покушај дестабилизације Македоније покушај дестабилизације читавог региона.

Он је поручио да ће Србија уложити максимум напора да се допринесе стабилизацији ситуације у тој сусједној држави.

"За Србију је од самог почетка наговештаја оваквих инцидената било важно да се због мира и стабилности целог региона задржи стабилна политичка и безбедносна ситуација у Македонији", истакао је Дачић и додао да је за то неопходна подршка читаве међународне заједнице.

Дачић је најавио да ће сљедеће седмице у Македонију отићи специјални представник предсједавајућег ОЕБС-а за западни Балкан, амбасадор Жерар Штудман и шеф радне групе за ОЕБС при Министарству спољних послова Србије Дејан Шапоњић.Оставите одговор