Дачић: Подјела Косова је рјешење

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић оцијенио је да је подјела Косова једини реалан начин које може довести до брзог рјешења проблема. "Мислим да је једино реално решење да тамо где живе Срби остану у Србији, а да се други део где живе Абанци одвоји. Само то је реалан начин који нас може довести до […]

недеља, мај 15, 2011 / 13:01

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић оцијенио је да је подјела Косова једини реалан начин које може довести до брзог рјешења проблема.

"Мислим да је једино реално решење да тамо где живе Срби остану у Србији, а да се други део где живе Абанци одвоји. Само то је реалан начин који нас може довести до брзог решења. Остала решења су губитак времена и треба да прођу године и деценије у покушајима да решимо мала питања", рекао је Дачић у интервју за приштински дневник "Зери".

Упитан да ли предлаже подјелу Косова, Дачић је рекао да је то његово мишљење, "иако се то не свиђа ни Београду ни Приштини".

"Међутим, ја сам политичар реалиста и не видим друго решење", рекао је Дачић, који је и лидер Социјалистичке партије Србије.

Он је подсјетио да питање независности Косова није "затворено и да Косово нису признале све земаље".

"Ако Косово жели да буде део Европске уније треба да има и сагласност Србије, али овако како смо почели нећемо имати решења још наредних 20 година", рекао је Дачић.

Он сматра да је добро што је дијалог између Београда и Приштине почео, али је навео "да је веома тешко да се нађу рјешења која ће бити прихватљива и за Србе и за Албанце".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *