Дачић о муслиманским пријетњама Српској: Нећу да ћутим

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да Србија не треба да ћути и да је исправно што је одговорио бившем шефу ратног штаба АБиХ Сеферу Халиловићу.

субота, септембар 24, 2016 / 19:41

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да Србија не треба да ћути и да је исправно што је одговорио бившем шефу ратног штаба АБиХ Сеферу Халиловићу.

 “Ја нисам овде да ћутим, ја сам овде министар спољних послова, треба да штитим националне интересе. Било би срамота да ово прође без гласа Републике Србије“, нагласио је Дачић.

Он је додао да су сви прокоментарисали како Халиловић нема никакву функцију, али да није чуо ниједног босанског политичара да се оградио од његове изјаве.

“Ја ћу још једном поновити да неће моћи, Србија ће одбранити себе и помоћи ће у одбрани интегитета Републике Српске. Нама је најмање стало до тензија, наш народ живи у свим земљама региона. Нама је стало до мира, али ако у БиХ пребројавају колико Срба има пушака и пиштоља, ако се прави план за колико дана може да се сруши Српска, ако су безбедносне службе наредиле највећи степен безбедносне одбране према Српској, па шта је то?“, упитао је Дачић.

Подсетио је и да се у Загребу одржава миса за “како кажу мученика, хрватских мученика, генерала и пуковника НДХ“.

“Замислите у Берлину мису за Хитлера, Геринга и остале… Да ли треба да ћутим и да кажем ’извините, молим вас, што вам сметамо’? Не смемо да ћутимо, поштујем одлуку премијера да се суздржава и да не учествује у полемикама, али постоје акти на које држава има обавезу да ради, један од њих је и све ово, а то је изјава Халиловића, која ниједним актом није демантована нити се било ко од званичних муслиманских политичара у БиХ оградио“, истакао је Дачић.

Осврнуо се и на наводне захтеве да Србија уведе санкције Русији.

“Знате шта, ми можда изгледамо наивно, али нисмо толико глупи… Како ја или Вучић да кажемо да имамо принципијалне ставове, да се захвалимо за подршку око Косова и да кажемо да ћемо да уведемо санкције онима који нас подржавају… Тиме бисмо радили сами против себе, а ми нисмо антисрпска влада, ми смо Влада Републике Србије… Ако се Вуку (Драшковић прим. аут.) то не свиђа, нека изађе из коалиције. Супротно нашим интересима је да уведемо санкције Русији и тачка“, закључио је Дачић.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *