Дачић: Мултиетничко Косово је бајка

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да бајку о мултиетничком суживотном Косову треба заборавити, јер је свима јасно да је на дјелу пројекат стварања велике Албаније. "О Косову не одлучују ни Срби ни Албанци већ највеће силе. Бајку о мултиетничком суживотном Косову треба заборавити, јер је свима јасно да је на делу пројекат […]

недеља, јун 12, 2011 / 10:20

Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да бајку о мултиетничком суживотном Косову треба заборавити, јер је свима јасно да је на дјелу пројекат стварања велике Албаније.

"О Косову не одлучују ни Срби ни Албанци већ највеће силе. Бајку о мултиетничком суживотном Косову треба заборавити, јер је свима јасно да је на делу пројекат стварања велике Албаније. Можда не одмах, али Косово није Монако или Сан Марино, мала држава, туристички рај, да може сама да опстане", рекао је Дачић.

Он сматра да је зато требало разговарати са Албанијом, јер би се тако избјегао процес признавања Косова и дијелио свијет.

"Да сам у праву говори чињеница да је донета одлука да се уџбеници за Косово и Албанију штампају заједно, а имају и идеје о заједничком чувању граница", рекао је Дачић за "Прес".

Он је нагласио да је то његов лични политички став, иако му, како каже, говоре да је нарушио државну политику, да је издајник.Оставите одговор