Дачић: Косово постаје вамбрачно дијете Америке

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да америчка администрација више не гледа на самопроглашено Косово као на „своје чедо“ и да покушава да буде објективна.

недеља, октобар 14, 2018 / 19:26

„Мислим да је то добро. Генерално, косовска спољна и унутрашња политика су у великој дефанзиви. Они више нису чедо Запада већ проблем. Они су препрека за мирно решавање ситуације на Косову и Метохији“, рекао је Дачић новинарима поводом информација из приштинских медија да су САД прекинуле контакт са министром безбједносних снага самопроглашеног Косова Рустемом Беришом.

Шеф српске дипломатије истиче да је, са друге стране, позиција Србије све јача, да њени аргументи наилазе на разумијевање и поручио да Београд наставља политику повлачења признања самопроглашеног Косова.

Дачић, који је и предсједник Социјалистичке партије Србије, рекао је новинарима уочи данашње сједнице Главног одбора, да ће СПС 22. децембра на конгресу у Центру „Сава“ изабрати предсједника, главни одбор, статутарну и надзорну комисију.

Он је најавио да ће на конгресу бити донесена и политичка декларација о свим изазовима, али неће бити промијењен програм странке.

Дачић је рекао да СПС жели да буде модерна социјалдемократска странка која ће на сљедећим парламентарним изборима остварити још боље резултате.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *