Дачић: Хрватска оптужује наше генерале естрадно, јер је означена као агресор

Министар спољних послова Ивица Дачић каже да је то што Тужилаштво у Загребу покреће кривичне пријаве против петорице генерала ЈНА, држављана Србије, за ракетирање Банских двора пропаганда Хрватске, јер је она у Хашком трибуналу означена као агресор.

четвртак, децембар 14, 2017 / 11:29

„То је унутрашње политички захтев и пропаганда, јер Хрватској не иде добро. Хрватска је означена као агресор. Она је означена у Трибуналу, Србија ниједном актом није означена. У резолуцијама и саопштењима Савета безбедности јасно је речено деведесетих година да хрватска војска учествује у борбама у БиХ“, рекао је Дачић гостујући на ТВ Пинк.

Дачић је подсетио на изјаве бившег председника Хрватске Фрање Туђмана, за кога каже да је говорио да је срећан што му супруга није Српкиња.

„Замислите да ја изађем и кажем да сам срећан што ми жена није Албанка или Хрватица. Како је говорио, такво је друштво и градио“, нагласио је Дачић.

Шеф српске дипломатије је рекао да се годинама уназад размишљало, а да је можда и грешка што српски парламент никада није донео никакву декларацију нити осудио геноцид Хрватске у Другом светском рату.

„Ако ћемо тако ићи, можемо говорити и тражити ратну одштету и за Први светски рат зато што су нас они напали“, закључио је Дачић.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *