Дачић: Ђинђић је прича о Србији

Предсjедник Владе Србије Ивица Дачић написао је поводом 10 година од убиства премијера Србије Зорана Ђинђића да је био поштовања вриједан политички противник. Дачић је убјеђен да Ђинђић "не би имао ништа против што баш ми, његови политички ривали, радимо ово што радимо". У ауторском тексту за НИН "Ђинђић је прича о Србији", Дачић оцјењује […]

среда, 6 марта, 2013 / 16:03

Предсjедник Владе Србије Ивица Дачић написао је поводом 10 година од убиства премијера Србије Зорана Ђинђића да је био поштовања вриједан политички противник.

Дачић је убјеђен да Ђинђић "не би имао ништа против што баш ми, његови политички ривали, радимо ово што радимо".

У ауторском тексту за НИН "Ђинђић је прича о Србији", Дачић оцјењује да Србија, десет година касније, још није рјешила питање које је мучило и Ђинђићеву владу, да још не зна гдје су јој границе и на којој територији заиста има суверенитет.

"Представници власти у Србији и даље нису добродошли на Косово, треба да добију дозволу приштинских власти, а готово да немају ни један једини механизам којим би, евентуално, могли да заштите Србе који на Косову живе", подсјећа Дачић.

Ђинђић је о тим чињеницама први у Србији причао и иронија је да је требало да прође десет година да то у Србији неко понови, истиче Дачић.

"Ђинђић није признавао ни поразе ни оправдања за поразе. И тврдио је да је прави патриотизам само онај који има конкретне резултате. Онај у којем не причаш о љубави према својој земљи, него нешто за њу радиш. Будућност Србије, њега је, уосталом, највише и интересовала. И ту се апсолутно слажем с њим. Да је та будућност наш основни посао. Због Зоранове, моје, и наше деце. Она треба да буду у њој заједно", закључује Дачић.