Дачић, дипломатски: Организоваћу Србе у САД, да гласају за Трампа

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић најавио је да ће организовати Србе који живе у САД да на предсједничким изборима у тој земљи гласају за Доналда Трампа.

уторак, 6 августа, 2019 / 14:47

Дачић је за „Српски телеграф“ рекао да ако будемо паметни, то ће Србији створити бољу позицију у новој администрацији у Вашингтону.

Како лист пише, то ће бити само дио снажне дипломатске офанзиве коју Србија од јесени покреће по питању Косова, прије свега у Америци.

„Србија је сада у много бољој позицији него што је била ранијих година. Сада у Вашингтону постоји воља да се саслушају наши ставови. Међутим, то не значи да ћемо се на на томе зауставити, већ ћемо интензивирати напоре да ојачамо наше позиције, да повећамо број пријатеља које имамо у Америци, да што више сенатора и конгресмена, људи на челним позицијама, буде уз нас“, истиче Дачић.

Према његовим ријечима, Америка улази у изборну годину и то је прилика коју Србија мора да искористи.

„Конкретно, као министар спољних послова организоваћу да формализујемо подршку Трампу на сљедећим изборима. Срби у Америци ионако гласају за Трампа. Ако то урадимо паметно, ако објединимо те гласове, којих није мало, створићемо бољу позицију у новој администрацији. Својевремено су то урадили Албанци, објединили су гласове њихове дијаспоре, која листом гласа за једног кандидата. Примјера ради, Енгел који је њихов лобиста годинама има сталну базу сигурних албанских гласова и не треба да чуди што здушно брани интересе Албанаца, јер су му ти гласови важни за избор на функцију. Исту ствар морамо и ми да урадимо, да кренемо у офанзиву да на сљедећим изборима Срби помогну Трампу да се то јасно види, што ће држави и интересима за које се бори бити од знатне помоћи“, истиче Дачић.

У САД, иначе, живи око 650 000 Срба, наводи лист.1 КОМЕНТАР

  1. Тридесет година лажеш и крадеш. Тридесет година гледамо твоју кувану говеђу главушу на којој су уста која само бљују балоне од сапунице. Тридесет година ниси изгубио фотељу. Свака ти част, а свака част и служби. Што се нас тиче, ма, ко нас јебе. Ово је пацовима инфестирана shit hole, што би рекао Словенски Зет.

Оставите одговор