21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Да неће са Русијом: Макрон жели Европу која не зависи од Кине и САД

Француски предсједник, Емануел Макрон, саопштио је да ће радити на изградњи Европе која ће бити мање зависна од Кине и Сједињених Америчких Држава (САД).

понедељак, 15 јуна, 2020 / 13:00

"Ова мука показала је све слабости и грешке, нашу зависност од других континената да дођемо до неке робе”, рекао је Макрон у обраћању нацији.

Коронавирус показао је колико Француска и остатак Европе зависе од ланца снабдијевања из Кине и других дијелова свијета.

Макрон је навео да убрзава планове ублажавања мјера рестрикције како би што прије отворио економију.

Обећао је да трошкови одржавања компанија и радних мјеста, током најгоре економске кризе од Другог свјетског рата, неће пасти на домаћинства кроз порезе.

Ресторани и кафићи у Паризу од сутра почињу да раде.

Влада очекује економски пад од 11 одсто ове године.

Епидемија коронавируса показала је колико је Француска зависна од глобалног ланца снабдијевања од аутомобилске индустрије до смарт телефона и лијекова.

"Једини одговор је градити нови, снажнији економски модел, радити и производити више и не ослањати се на друге”, рекао је Макрон.