Да ли је Јосиповић честитао или није?

Предсједник Републике Српске Милорад Додик у интервјуу за РТРС 08.01.2012. године рекао је како је предсједник Хрватске Иво Јосиповић честитао Дан Републике Српске. Дио тог интервјуа објавио је портал Дневног аваза. Дневни аваз затим тврди да је стигао демант из Канцеларије предсједника Хрватске, а који је био насловљен на главног уредника Дневног аваза. “Молимо Вас […]

уторак, 10 јануара, 2012 / 07:00

Предсједник Републике Српске Милорад Додик у интервјуу за РТРС 08.01.2012. године рекао је како је предсједник Хрватске Иво Јосиповић честитао Дан Републике Српске.

Дио тог интервјуа објавио је портал Дневног аваза.

Дневни аваз затим тврди да је стигао демант из Канцеларије предсједника Хрватске, а који је био насловљен на главног уредника Дневног аваза.

“Молимо Вас да објавите сљедећи деманти навода објављеног у ‘Дневном авазу’ 08.01.2012. године у складу с одредбама Закона о медијима.

Уред предсједника Републике Хрватске оповргава као неточан навод да је предсједник Иво Јосиповић честитао 20.-годишњицу постојања Републике Српске.

Службене државне честитке у име Републике Хрватске поводом дана којим обиљежавају своју државност упућују се само сувереним државама.

Република Хрватска поштује Устав Босне и Херцеговине, и структуру утврђену Даyтонским споразумом. У складу с тим предсједник Републике Хрватске жели сурађивати с представницима свих конститутивних народа и свих грађана Босне и Херцеговине".

Демант није стигао на адресу РТРС или Палате предсједника РС, а у Авазу тврде да се и они сами чуде због тога.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *