Да им свијет не помаже, Корејци би се можда и помирили

Лидер Сјеверне Кореје Ким Јонг Ун, присуствовао је ријетком извођењу групе Кеј-поп, музичара из Јужне Кореје који се налазе у Пјонгјангу због учешћа на новим прекограничним манифестацијама уочи самита двије Кореје.

понедељак, 2 априла, 2018 / 10:46

Сјевернокорејски медији преносе да су наступ музичара из Јужне Кореје гледали Ким Џонг Ун и његова супруга Ри Сол Џу. Како наводе репортери, лидер Сјеверне Кореје поздравио се са извођачима, направили су групну фотографију, а потом је аплаудирао током читавог наступа.

Сеул и Пјонгјанг претходно су у заједничком саопштењу навели да ће делегација Јужне Кореје боравити у Пјонгјангу од 31. марта до 4. априла. Посјета се одиграва у вријеме смањења тензија на Корејском полуострву због нуклеарне кризе.

Састанак лидера Сјеверне Кореје Ким Џонг Уна и предсједника Јужне Кореје Мун Џае Ина биће одржан 27. априла у демилитаризованој зони између двије земље.

Група од 120 музичара, укључујући популарни женски бенд "Ред Велвет", стигла је јуче чартер летом из Сеула у Пјонгјанг путем ријетко коришћене директне линије између Јужне и Северне Кореје.

Кеј-поп је музички жанр који обухвата многе стилове јужно-корејске музике, као и пјевање и реповање.

Сјевернокорејски бенд је претходно наступио у Јужној Кореји током недавно завршених игара у Пјонгчангу.

Послије састанка с предсједником Јужне Кореје, Ким до краја маја треба да се састане и с америчким предсједником Доналдом Трампом.

Ти састанци долазе послије изненадне посјете лидера Сјеверне Кореје Кини. Ким је боравио у посјети Кини од недјеље до сриједе и то је прва његова посјета иностранству од доласка на власт 2011.Оставите одговор