Да будете их звали: Лицемјерје ЕУ у Данској и сукоб цивилизација

Једна жена повријеђена је током инцидента у избјегличком кампу у Данској када је скочила под возило у којем је била данска министарка, а возило се није зауставило.

субота, 4 новембра, 2017 / 22:40

Данска полиција евакуисала је министарку за миграције Ингер Стојберг из центра за депортацију јер је због њене посјете избио инцидент. Том приликом једна жена се бацила на министаркин аутомобил, међутим возач је наставио да вози и затим је прегазио.

Снимак инцидента објављен је на интернету.

Како се наводи, министарка је допутовала у центар за депортацију и том приликом се обратила само једној породици, што се није свидјело осталим станарима кампа, јер су се сви спремали за њену посјету. Окупили су се око њеног аутомобила и сметали јој да оде, због чега је обезбјеђење морало да је евакуише.

Осим тога, РТ наводи да је кружила гласина да ће породици коју посјети министарка у избјегличком кампу бити додијељен азил.

"Правили су колаче, купили цвијеће и направили постере на којима је писало ’нијесмо криминалци’. Али за све нас сматрају да смо проблематични, па је она све што је урадила посјетила само једну изабрану породицу", наводи један од становника избјегличког кампа Валид Рахмати.

У Данској се након избјегличке кризе из 2015. године налази око 20.000 избјеглица, а колико су толерантни према нетолерантнима види се и из видеа гдје се појављује човјек који зна и српски језик.