Цвијановићка поносна на владу и неће је скоро реконструисати

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да у наредном периоду реконструкција Владе неће бити на дневном реду. "Та тема није сада на дневном реду. Ако буде на дневном реду, биће онда као резултат разговора коалиционих партнера. Не могу да предвидим да ли је реално и када ће то бити. Мислим да у наредном […]

понедељак, 14 децембра, 2015 / 09:13

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да у наредном периоду реконструкција Владе неће бити на дневном реду.

"Та тема није сада на дневном реду. Ако буде на дневном реду, биће онда као резултат разговора коалиционих партнера. Не могу да предвидим да ли је реално и када ће то бити. Мислим да у наредном периоду то сигурно неће бити на дневном реду", рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, о томе да ли је потребна реконструкција Владе одлучују коалициони партнери, на основу одређених процјена.

"Предсједник Владе је на челу коалиционе владе и ја то увијек имам на уму, без обзира на различите проценте колико је која партија заступљена у Влади", навела је Цвијановићева за Алтернативну телевизију.

На питање који је министар најбољи, она је одговорила да су сви министри добри и дјелују у оквиру Владе која је тим, који се носио са тешким изазовима.

"Неки су више експонирани, неки мање, али то је због области за које су задужени. Сви су се трудили да допринесу да се одржи ниво права корисника који су везани за њихова министарства", рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да је најважније то што чланови Владе имају добру, нормалну, колегијалну и пријатељску комуникацију.

"Веома је важно у тешким временима да коалициона влада, састављена од три политичке партије, функционише на тај начин и ја сам због тога врло поносна", рекла је премијер Српске.

"Кад се заврше сједнице Владе, ми увијек имамо један дио гдје остају само министри и разговарамо о свим важним питањима и процесима и мени је веома важно да сви разумијемо да смо суочени са различитим процесима и изазовима. Ко ће како моћи да допринесе томе, то опет зависи од много елемената", рекла је она.

Цвијановићева је нагласила да је задовољна Владом, јер је Влада Српске тим и разумије проблеме са којима се носи.

"Сви треба да разумијемо да смо суочени са различитим изазовима, али да институције Републике Српске врло предано раде и на препознавању, али исто тако и на рјешавању свих тих изазова. Мора да постоји веза, и она постоји, између грађана и институција Републике Српске и ја сам на то поносна", рекла је Цвијановићева.

Она је напоменула да се приближава нова година и да је међу првим приоритетима обиљежавање Дана Републике Српске.

"То је веома важно и ми ћемо Дан Републике обиљежити онако како треба. Након тога ћемо рјешавати један по један проблем", каже Цвијановићева.

Она је поручила да ниједна категорија становништва неће бити изостављена из интервенција Владе, подсјећајући да је и до сада било тако.

"Морамо да будемо оптимисти и нема разлога, без обзира на тешкоће са којима се суочавамо, да будемо песимисти и да стално говоримо како нешто не ваља. Има много ствари у нашој Републици Српској које јесу добре, а има и много ствари које треба унаприједити, али то ћемо заједно радити", закључила је премијер Српске Жељка Цвијановић.0 КОМЕНТАРА

  1. „“То је веома важно и ми ћемо Дан Републике обиљежити онако како треба. Након тога ћемо рјешавати један по један проблем“, каже Цвијановићева.“

    Pravna država od 10. januara

    Žena sebi dala fore mjesec dana pa će onda početi rješavati probleme.