Цвијановићка на К3: Нећу да водим прљаву кампању, али морам да одговорим

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да ће новом премијеру Српске оставити стабилан буџет и да неће имати ни близу проблема које је она имала.

уторак, октобар 2, 2018 / 10:39

„Имаће подршку предсједника Републике, српског члана Предсједништва БиХ и Народне скупштине Српске да свој посао ради часно, као и ми, да не подлијежемо притисцима и да нам је важно шта каже народ, а не неки страни амбасадор, јер је народ најважнији“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да је све што је рађено урађено због народа и Српске, а не да би одобровољили неког амбасадора који сједи овдје три или четири године, а онда оде.

„Када оде у пензију дође и каже `Ви сте супер`. Зашто то није рекао када је сједио у Сарајеву? Зашто није рекао да је Српска супер док је био амбасадор“, упитала је Цвијановићева и додала да је важан народ, институције и Република Српска.

Она је оцијенила да странци не подносе ни референдум на западном Балкану, осим онда када знају његов исход.

„Они не подносе референдуме, јако мрзе демократски изражену вољу народа. Они то воле у својим државама, макар то био референдум о канализацији и о водоводу, али код нас не“, рекла је Цвијановићева синоћ за телевизију „К3“.

Она је истакла да странци воле да парламенти одрађују посао за њих тако што ће обезбиједити довољно руку за гласање у њиховом интересу.

„Онда они притишћу посланике, ходају с њима, објашњавају, пријете, убјеђују како ће даље. Воле када мобилишу добру вољу довољну за њихов политички задатак. Такав је однос када је у питању НАТО, референдум у вези са називом једне државе, таква је ствар када овдје на референдуму браните Дан Републике. Они то не подносе“, нагласила је Цвијановићева.

Она је поручила да овдје не могу да бране нешто што никада у својој држави не би урадили. „То је лицемјерје или лоша намјера“, рекла је Цвијановићева.

Премијер Српске нагласила је да су странци увелико умијешани у предизборну кампању и да за то има много и показатеља и доказа.

„Видјели сте важан моменат када је и предсједник Србије Александар Вучић изашао на конференцију за новинаре и то изнио. Можете мислити колико тога има када се обратио на такав начин“, рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, овдје се преламају одређени концепти, а странци су ангажовани на томе да имају јаку БиХ и да ће кад год стигну пригњечити Републику Српску.

„Њихов концепт је БиХ гдје се у Сарајеву одлучује о свему – о поштару и полицајцу, платама и у крајњем случају о томе хоће ли се градити километар пута овдје или ће се градити тамо. То је концепт БиХ коју они заговарају и ми се томе опиремо“, нагласила је Цвијановићева.

Говорећи о досадашњем току предизборне кампање, Цвијановићева је навела да, нажалост, грађани нису могли да чују супротстављање ставова и шта би ко урадио у вези са пензијама, инфраструктуром или образовањем и на који начин.

„Све се свело само на прљавштину, приче и размјену разних ствари. У томе нећу да учествујем, али имам обавезу да одговорим. Не мислим да треба свој политички живот да сведем на тај ниво и да нај начин водим кампању“, истакла је Цвијановићева.

Она каже да је њена кампања повећање пензија и плата, стабилност, да се настави градња и да јој је важнији сваки километар асфалта у Српској, док опозиција на све начине покушава да упрља побједу и побједника.

„Важан је однос према грађанима, а не мој однос према противкандидату. Небитно је шта мисли опозиција о мени, а они мисле како ће прљањем мене побиједити. Не желим да породицу било којег политичара учиним проблематичном, да на њу `истреса` своје политичко незадовољство, гњев и лоше мишљење о неком кандидату. То није мој стил, нити се тиме нешто постиже“, рекла је Цвијановићева.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *