Цвијановићка каже да су Изетбеговић и Комшић контаминатори и онако лоше ситуацију у региону

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да представнике институција Републике Српске интересује Српска, те јака и стабилна Србија, јер јој је она једини ослонац у оваквој БиХ.

понедељак, 13 септембра, 2021 / 05:51

"Ми смо зауставили ерозију надлежности Републике Српске, али њима смета више него било шта то што волимо Српску. Вољети БиХ много је тешко у оваквим околностима и са таквим политичарима кави су Жељко Комшић и Бакир Изетбеговић", нагласила је Цвијановићева.

Она је навела да Република Српска и њени функционери раде на јачању и очувању Републике Српске и њеног идентитета.

"Ми имамо своја права и обавезе. Нећемо да одустанемо од својих права због неке имагинарне БиХ и неког имагинарног Жељка Комшића који у суштини негдје сједи и неког представља, а не представља", рекла је Цвијановићева новинарима у Поткозарју код Бањалуке.

Коментаришући изјаву хрватског члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића да су "све активности Српске православне цркве /СПЦ/ у Црној Гори политичког карактера и да српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик учествује у тим активностима и ради у пројекту прекрајања граница и дестабилизације региона", Цвијановићева је рекла да све што ради Комшић је или смијешно или трагично.

"Комшић је човјек који нема никакву политичку тежину знајући да сједи у Предсједништву БиХ и заузима мјесто хрватског члана Предсједништва и да још ниједном није поступио како би то Устав од њега очекивао, да се стави у функцију заштите колективних права Хрвата", истакла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, Комшић је човјек који, нажалост, нема никакве контакте ни са ким у региону, а ни у Хрватској и смета му све оно што има везе са Републиком Српском.

"Комшић од /српског члана Предсједништва БиХ/ Милорада Додика има велике фрустрације и просто не може да прође ниједан дан а да нема некакав коментар на његов рачун. То су ствари које су константа и које ме не брину", рекла је Цвијановићева.

Она каже да је брине мржња којом су се Комшић и Изетбеговић окомили коментаришући СПЦ, истичући да још није чула ниједног српског политичара који се на било који начин окомио на представнике Исламске заједнице или католике који живе у БиХ или региону.

"Код политичара из Србије и Републике Српске сам примијетила да се боре политичким средствима за оно што су легитимни политички циљеви. Оно што раде Комшић и Изетбеговић је само додатна контаминација и тровање ионако затроване атмосфере у региону и то су апсолутне лудости", напоменула је Цвијановићева.