Цвијановићка: Биће нам лакше, уз зеленаше

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је у Вашингтону да ће реформске мјере које спроводе ентитетске владе бити далеко лакше и једноставније, уз подршку ММФ-а и Свјетске банке. Она је рекла да се мјере спроводе и у јавном сектору и када је ријеч о статусу јавних предузећа, додавши да је у питању низ области […]

четвртак, 4 фебруара, 2016 / 10:46

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је у Вашингтону да ће реформске мјере које спроводе ентитетске владе бити далеко лакше и једноставније, уз подршку ММФ-а и Свјетске банке.

Она је рекла да се мјере спроводе и у јавном сектору и када је ријеч о статусу јавних предузећа, додавши да је у питању низ области које би владе свакако морале да предузимају са или без ММФ-а и Свјетске банке.

"Када то кажем мислим на цијели низ прописа који морају да постану спроводиви и модерни са аспеката функционисања свијета данас и савремене економије", рекла је јуче Срни Цвијановићева.

Цвијановићева је нагласила да је на састанку са представницима ММФ-а и Свјетске банке идентификован низ напредака.

"Ако смо ми идентификовани као неко у кога вриједи улагати и давати подршку за реформе онда морамо бити задовољни због тога", истакла је Цвијановићева.

Премијер Српске наводи да су буџети у БиХ, у региону, али и неких развијенијих земаља данас суочени са истим изазовима и да свима треба новац и више ликвидности.

"Ми ту нисмо ништа посебно специфични, али оно што јесте добро и што су поздравили ММФ и Свјетска банка јесте да ми као два ентитетска премијера наступамо заједно и то је можда једина права новост у односу на оно што смо до сада имали у оквиру БиХ", каже Цвијановићева, која у Вашингтону борави са премијером Федерације БиХ Фадилом Новалићем.

Цвијановићева је додала да су разговори које два премијера обављају прије заједничког наступа нешто што заслужује и похвале.

"Ми смо у константној комуникацији, све су ове мјере заједнички дефинисане, а сами смо иницирали и мјере око усклађивања наших прописа", истиче премијер Српске.0 КОМЕНТАРА