Цвијановићевa: У новој години нове смјене директора

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је да ће у наредном периоду бити смјена директора у јавним предузећима, институцијама, установама, заводима и агенцијама Српске. “Суштина успостављања функционалнијег система није само да промијените одређене људе, већ и на који начин се менаџмент поставља према захтјевима које је Влада испоставила агенцијама, установама и заводима”, рекла је […]

среда, 8 јануара, 2014 / 14:28

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је да ће у наредном периоду бити смјена директора у јавним предузећима, институцијама, установама, заводима и агенцијама Српске.

“Суштина успостављања функционалнијег система није само да промијените одређене људе, већ и на који начин се менаџмент поставља према захтјевима које је Влада испоставила агенцијама, установама и заводима”, рекла је Цвијановићева новинарима у Бањалуци.

Они који су почели да примјењују захтјеве Владе Српске, каже Цвијановићева, раде свој дио посла, а они који се не буду понашали – на тај начин неће моћи да буду у управљачким структурама.

Када је ријеч о “Шумама Републике Српске”, Цвијановићева је навела да је Влада Српске прецизно поставила планове шта жели да постигне у овом предузећу, истичући да је руководство почело да се понаша одговорно и да биљежи позитивне резултате пословања, први пут у неколико година.

“Знамо да неки системи, попут `Жељезнице Српске`, захтијевају пуно више интервенција и више времена да бисте га стабилизовали, као и реорганизацију и реконструкцију”, рекла је Цвијановићева.

Она од свих субјеката очекује одговорност и да допринесу свему оном што Влада Српске ради. “Немогуће је да Влада и министри обављају свој дио посла уколико то не прати иста одговорност свих директора, посебно оних који су наслоњени на рад Владе”, поручила је Цвијановићева.0 КОМЕНТАРА