Цвијановићева из САД: Огромна корист за РС од посјете

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске /РС/ Жељка Цвијановић, која са предсједником Српске Милорадом Додиком борави у вишедневној посјети СAД, изјавила је да ће Република Српска имати огромну корист од ове посјете. "Досадашњи ток посјете делегације Републике Српске био је веома успјешан и користан, а на свим адресама у СAД наишли смо […]

уторак, 25 октобра, 2011 / 09:46

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске /РС/ Жељка Цвијановић, која са предсједником Српске Милорадом Додиком борави у вишедневној посјети СAД, изјавила је да ће Република Српска имати огромну корист од ове посјете.

"Досадашњи ток посјете делегације Републике Српске био је веома успјешан и користан, а на свим адресама у СAД наишли смо на добродошлицу и изузетно позитивне реакције", изјавила је Цвијановићева за "Глас Српске".

Према њеним ријечима, све реакције током сусрета које имала делегација Републике Српске изузетно су позитивне.

"Сви саговорници одлично су прихватили чињеницу да могу лично са предсједником Милорадом Додиком да разговарају о политичкој ситуацији у БиХ и РС и политичкој и пословној сарадњи. РС ће имати огромну корист од ове посјете СAД", навела је Цвијановићева.

Она је истакла да је посјета СAД за делегацију РС прилика да се директно разговара са утицајним људима и презентује им се истина о стању у БиХ, а не да то они закључују на основу медијских чланака или изјава појединаца које можда немају потребну тежину.

"Саговорницима смо пренијели јасан став РС да смо опредијељени за поштивање Дејтонског споразума и да смо против наметања рјешења од стране међународне заједнице", нагласила је Цвијановићева.

Коментаришући писмо које је Конгрес Бошњака сјеверне Aмерике упутио предсједнику корпорације "СНР Дентон" Елиоту Портноју са изразито негативним критикама на рачун посјете предсједника РС Aмерици, Цвијановићева је истакла да је свака активност конгреса у том погледу ирелевантна и да је то њима вјероватно била само прилика да оправдају своје постојање.

"То не утиче на наш програм који се одвија према плану и врло успјешно. Наши домаћини су веома задовољни што имају прилику да чују директно од делегације РС каква је ситуација у Српској, какве су наше могућности, шта можемо да понудимо и на који начин видимо у будућности сарадњу између нас и пословне и политичке заједнице СAД", каже Цвијановићева.

Цвијановићева са предсједником РС Милорадом Додиком борави у вишедневној посјети СAД током које су се, између осталог, састали са представницима америчке администрације и пословне заједнице и представницима српске заједнице.0 КОМЕНТАРА

  1. Blago nama željka kada te imamo tako lijepu , pametnu i poštenu. Hvala nebu i svim svecima koji nam te dadoše.
    Tako veliš da su svi sagovornici imali čast da se lično sastanu sa predsjednikom. Pa, ostanite tamo, pomozite da Amerika izađe iz ekonomske krize.Takve stručnjake nije dao Bog svakome. Samo nama. Ne imao ih niko takve. Ni najljući naši neprijatelji.
    Ostanete li tamo, eto šase da Amerike nestane sa lica zemlje.Kakva al kaida, kakav 11. septembar! Vi ste svjetski rekorderi da uništite zemlju.U svakom pogledu.

Оставите одговор