Цвијановић: Хитно рјешити избор новог директора РАК-а

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да питање избора новог директора Регулаторне агенције за комуникације /РАК/ БиХ треба хитно ријешити, јер је предложен кандидат који испуњава све услове. "Страшна је ствар да седам-осам година имамо људе у в.д. мандату на неким позицијама. У `Електропреносу` БиХ било је људи којима је 2008. године истекао мандат. […]

уторак, 19 августа, 2014 / 17:46

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да питање избора новог директора Регулаторне агенције за комуникације /РАК/ БиХ треба хитно ријешити, јер је предложен кандидат који испуњава све услове.

"Страшна је ствар да седам-осам година имамо људе у в.д. мандату на неким позицијама. У `Електропреносу` БиХ било је људи којима је 2008. године истекао мандат. Читав низ институција БиХ и заједничких тијела два ентитета суочава се са таквим проблемима", рекла је Цвијановићева новинарима у Сарајеву.

Према њеним ријечима, дошло је вријеме да садашњи в.д. директора РАК-а Кемал Хусеиновић, који је на тој позицији у "неком магловитом и нејасном статусу", оде, а да ту функцију заузме неко ко може да управља тим системом.

"Та тачка дневног реда наћи ће се у четвртак, 21. августа, на сједници Савјета министара БиХ", додала је она.

За крај августа одгођена је ванредна сједница Савјета Регулаторне агенција за комуникације на којој је, између осталог било планирано разматрање актуелне ситуације у вези са поступком именовања генералног директора Агенције.

Савјет РАК-а 30. маја доставио је Савјету министара БиХ одлуку о именовању Срђана Рајчевића за генералног директора Регулаторне агенције за комуникације. Именовање је требало бити завршено у року од мјесец.0 КОМЕНТАРА