Цветковић у Турској – није због Шехерезаде

АНКАРА – Премијер Србије Мирко Цветковић боравиће данас и сутра у званичној посјети Турској, гдје ће се састати са турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом и са предсједником турског парламента Мехметом Али-Шахином. Из Владе Србије најављено је да ће бити потписани споразум о сарадњи у борби против тешких кривичних дјела, тероризма и организованог криминала, као и […]

четвртак, 10 марта, 2011 / 08:32

АНКАРА – Премијер Србије Мирко Цветковић боравиће данас и сутра у званичној посјети Турској, гдје ће се састати са турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом и са предсједником турског парламента Мехметом Али-Шахином.

Из Владе Србије најављено је да ће бити потписани споразум о сарадњи у борби против тешких кривичних дјела, тероризма и организованог криминала, као и споразум о сарадњи у области животне средине.

Цветковић ће сутра отворити Пословни форум Србија – Турска у Истамбулу, на којем ће учествовати најзначаније компаније из двије земље.

Цветковић ће се у Истамбулу састати и са цариградским патријархом Вартоломејем Првим.

У делегацији Србије у посјети Турској су и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, министар рада и социјалне политике Расим Љајић и министар заштите животне средине и просторног планирања Оливер Дулић.Оставите одговор