Цветковић избацује Динкића из владе?!

Предсједник Владе Србије Мирко Цветковић покренуо је поступак разрјешења потпредсједника Владе Млађана Динкића и државног секретара у Министарству финансија Слободана Илића. Министар мора да буде одговоран за све што изговори, а Влада мора бити сложна, изјавио је премуијер на ванредној прес конференцији образлажући одлуку. Цветковић рекао да је јутрос о томе извијестио предсједника, а да […]

понедељак, фебруар 14, 2011 / 15:58

Предсједник Владе Србије Мирко Цветковић покренуо је поступак разрјешења потпредсједника Владе Млађана Динкића и државног секретара у Министарству финансија Слободана Илића.

Министар мора да буде одговоран за све што изговори, а Влада мора бити сложна, изјавио је премуијер на ванредној прес конференцији образлажући одлуку.

Цветковић рекао да је јутрос о томе извијестио предсједника, а да су Динкић и Илић о одлуци обавијештени пред почетак конференције за новинаре.

„Обавестио сам јутрос председника Бориса Тадића да Влада није у могућности да функционише и да треба да се замене они који руше њено јединство”, рекао је Цветковић.

Он је најавио да ће одлука у најкраћем року бити достављена Скупштини Србије на разматрање.

Премијер је истакао да Влада Србије мора бити јединствена како би се реализовале промјене.

Цветковић је нагласио да је одлука персонална, да није усмјерена против Г17 плус, односно да се не односи на остале министре, те да не очекује пад владе.

Разговори о реконструкцији Владе и о новом потпредсједнику и министру економије биће обављени у наредне двије седмице.

Председништво Г17 поподне о приједлогу Цветковића

Предсједништво Г17 плус разматраће поподне на ванредној сједници приједлог премијера Србије за разрјешење са дужности министра економије и регионалног развоја Млађана Динкића.

Агенцији Бета је у Г17 плус речено да ће та странка на сједници Предсједништва заузети став о приједлогу за разрјешење Динкића са мјеста министра економије и регионалног развоја.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *