Ћузулан у име ИЈ9: Ставити тачку на причу о коалицији са СДС

Потпредсједник СДС-а Драган Ћузулан пренио је став одбора странке из Херцеговине који траже да се на првој сједници Главног одбора стави тачка на причу о коалицији са СНСД.

петак, 8 марта, 2019 / 01:17

„То је једногласан заључак и захтјев свих одбора из Изборне јединице 9. СДС је усвојио платформу за разговоре са свим странкама и рекао да је отворен и за разговор са СНСД-ом, а да ће се о коначном ставу о учешћу у власти на Бх. нивоу изјаснити Главни одбор СДС. У међувремену није стигао ниједан озбиљан позив за разговор, а раније лоше политичко искуство сарадње са СНСД-ом довољно говори о њиховој озбиљности. И ова позиција СДС само збуњује чланство и грађане.

Зато  сматрамо да треба ставити тачку на све шпекулације о тој теми, као и на празне политичке флоскуле о тзв. српском блоку“, каже Ћузулан и наглашава да „за грађане ово и нису кључна питања и да ови политички спинови потпуно скрећу пажњу са стварних проблема грађана, опште декаденције, пада животног стандарда и демографске катастрофе која се дешава на свим странама.“

На питање условљавања за формирање Савјета министара БиХ које долази из СДА, а тиче се усвајања годишњег плана МАП-а и уласка у НАТО, Ћузулан је рекао: „То је ватра коју је запалио сам Милорад Додик. Он и његови људи су раније доносили све одлуке које нас воде ка НАТО. Зашто би га ми сада спасавали, јер он најбоље зна шта је све обећавао, и једној и другој страни.

Нека са Бакиром ријеши тај проблем. Они ће већ нешто смислити. Не би било први пут да га Бакир спасава. То је политика која дјелује на принципу спојених посуда. Цијена те политичке матрице јесте оваква власт какву имамо у континуитету двије деценије која је све, само није патриотска и народна.“Оставите одговор