Чувари (енглеске) културе и староставног краудфандинга

Данас је постало сасвим нормално да енглеске ријечи пишете без икаквог превођења на српски језик, тим и више, уколико презирете азбуку из ових разлога, па је ни не користите. Кад се тако заборавите, завршите у Фронталовој рубрици Пресловљено.

среда, март 21, 2018 / 15:18

Знамо, сви знате, али ево како ће изгледати правопис и језик, уколико се остваре мајоризацијски снови о „цјеловитој БиХ“, која је вазда толико цијела, да се то мора истицати у сваком саопштењу из те „цијеле БиХ“.

Још мало ублехе, коју би требали финансирати грађани прилозима, а знамо по грбу, писму и језику ко то већ чини…

АнсаБскрајбујемо се са краудфандинга у року одма’

Поштовани,

Данас, 21.3.2018. је започела цроњдфундинг кампања под називом „Чувари културе“.

Чувари културе су група младих из Босне и Херцеговине окупљених око заједничке мисије да заштите традиционалне занате, рукотворине, као и друго културно-историјско благо БиХ, Хрватске, Србије, Словеније, Македоније и Црне Горе.

Главни циљ кампање је да се олакша пласман рукотворина малих произвођача што би повећало приходе њихових домаћинстава и омогућило им да се наставе бавити производњом традиционалних рукотворина. То би спријечило нестајање ових заната и омогућило да нове генерације преузму израду традиционалних рукотворина од својих предака. Други циљ кампање је да омогућимо доступност ових производа свима без обзира гдје се налазили.

Мали произвођачи немају могућност пласмана својих производа изван локалне заједнице због великих транспортних трошкова, што далеко смањује њихово тржиште. Наш циљ је да прикупимо ове производе, пласирамо их у туристичким центрима и извеземо их на инострана тржишта. Подржавањем наше кампање подржавате нашу мисију заштите културно-историјског насљеђа, запошљавате мале произвођаче и повећавате њихове приходе од традиционалних рукотворина.

И сад хит:

Свакодневно ћемо са вама дјелити приче везане за кампању, а уколико не желите ове приче, можете се одјавити „унсубсцрибе“ у дну овог е-маила.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *