Ћургуз: Вратити борцима достојанство

Предсједник Борачке организације Републике Српске Пантелија Ћургуз изразио је данас очекивање да ће новим законским рјешењима борачкој популацији бити враћени част и дојстојанство. Обраћајући се на централној прослави крсне славе Борачке организације Светог великомученика Димитрија – Митровдана, која је ове године одржана у Лопарама, Ћургуз је позвао све који одлучују о борачким правима да имају […]

уторак, новембар 8, 2011 / 11:55

Предсједник Борачке организације Републике Српске Пантелија Ћургуз изразио је данас очекивање да ће новим законским рјешењима борачкој популацији бити враћени част и дојстојанство.

Обраћајући се на централној прослави крсне славе Борачке организације Светог великомученика Димитрија – Митровдана, која је ове године одржана у Лопарама, Ћургуз је позвао све који одлучују о борачким правима да имају "више слуха и добре воље" за рјешавање статуса демобилисаних бораца.

"Скупа цијена је плаћена за Републику Српску, 24 000 живота је уграђено у темеље. То треба да буде опомена свима нама да се разумно понашамо, примијенимо принцип узајамног уважавања и дођемо до заједничких рјешења на добробит борачке популације", рекао је Ћургуз.

Он је рекао да постоји простор да се уштеди на другим позицијама и пронађу извори и средства како би био побољшан материјални положај бораца, "који ће знати то да цијене".

Обиљежавање Митровдана почело је богослужењем у цркви у Лопарама, а потом je испред Централног спомен обиљежја погинулим борцима Лопара служен парастос, упаљене су свијеће и положено цвијеће.

Обиљежавање крсне славе Борачке организације настављено је славским обредом и ломљењем славског колача.

Осим представника Борачке организације и осталих борачких категорија, представника политичког и јавног живота општине Лопаре, централној свечаности обиљежавања крсне славе Митровдана и 19. године од формирања Треће мајевичке бригаде Војске Републике Српске присуствовали су високи званичници Српске.

У Центру за културу и информисање у Лопарама синоћ је одржана свечана академија поводом крсне славе и 19. године од формирања Треће мајевичке лаке пјешадијске бригаде ВРС, којој је осим бројних гостију, присуствовао и министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић.0 КОМЕНТАРА

  1. Ko oduze dostojanstvo srpskom borcu gosp.Ćurguz?Da li to ima veze sa današnjom vlašću koju ti i tvoji saradnici u potpunosti podržavate?Ja sam bio borac VRS i ratni komandant,a od vas i vaše vlasti doživljavao sam samo poniženja,nepravdu i diskriminaciju.Izborili smo RS kojom danas vlada samo jedan čovjek.Da li smo se za to borili?Ja tvrdim da nismo.Zato danas naši borci ispisuju djecu iz škole,jer ne mogu plaćati troškove prevoza,žive u javnom kupatilu izgrađenom prije više desetina godina i da ne nabrajam dalje.Neka vas je sramota svega što ste učinili od ove populacije građana,ali nadam se da će mečka zaigrati i u vašoj kući.

  2. Достојанство, ријеч која је од октобра 2006. толико у оптицају да је више изгубила смисао, ако ћете борцима враћати достојанство по принципу како је власт вратила народу исто, боље немојте. Као у вицу ……..немој ми више помагати.

  3. Зачепи ћургузе, све си испрофајдисо и продао за свој лични интерес и интерес твог лакташког вође, мука ми је од тебе и теби сличних..x-(

  4. Potpisujem sve što je naprijed napisano. Mogao bih još mnoogo, mnoooooogo toga dodati. Neću isključivo iz razloga da ne opterećujem audotirij ličnim percepcijama. A Bogami i animozitetima.
    Jedino ću reći ovo: zastavnik o unapređenju, ku*va o poštenju, a Ćurguz o dostojanstvu!

  5. fićfirić, svježe pfarbanih brkćoća, broj farbe isto k’o gazdina kosa, narukvica zlaćana oko rukice… jad i čemer od čovjeka, ali gromada od nečovjeka.
    on je i inženjer rudarstva, dipl ing. Fakultet završio u PD!!!!! Zemljo, otvori se…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *