Ћургуз: БОРС против плаћања РТВ таксе БХТ1

Борачка организација Републике Српске (БОРС) сматра да у Српској треба покренути кампању да грађани не плаћају РТВ таксу за БХТ1, јер је то медиј који подиже тензије, а не информише објективно. Након што је јуче на БХТ1 гостовао Јован Дивјак, осумњичени за ратне злочине у Добровољачкој улици, предсједник БОРС-а Пантелија Ћургуз рекао је Срни да […]

уторак, 9 августа, 2011 / 18:18

Борачка организација Републике Српске (БОРС) сматра да у Српској треба покренути кампању да грађани не плаћају РТВ таксу за БХТ1, јер је то медиј који подиже тензије, а не информише објективно.

Након што је јуче на БХТ1 гостовао Јован Дивјак, осумњичени за ратне злочине у Добровољачкој улици, предсједник БОРС-а Пантелија Ћургуз рекао је Срни да "у Српској треба покренути жестоку кампању против плаћања РТВ таксе за БХТ1", јер тај медиј ради на пројекту представљања Срба као агресора.

Ћургуз је рекао да управо гостовање Дивјака показује да је та медијска кућа у функцији реализовања пројекта према којем су Срби "агресори и ратни злочинци", док су сви други бранили БиХ, а у служби тог пројекта су бошњачки политичари у ФБиХ и у дијелу заједничких институција БиХ.

Српска зато мора, према принципу истине, представљати догађаје из ратног времена да би јавност знала истину о томе шта се дешавало у рату у БиХ, рекао је предсједник БОРС-а.

Ћургуз је напоменуо да би РТРС био кажњен да је којим случајем у тој медијској кући гостовао било ко од Срба осумњичен за ратне злочине или саслушан у вези са ратним дешавањима.

Он је изразио чуђење да на БХТ1 није гостовала вршилац дужности главног тужиоца БиХ Јадранка Локмић-Мисирача како би јавности појаснила шта је са процесуирањем предмета "Добровољачка" који је већ дуже вријеме најављивао суспендовани главни тужилац БиХ Милорад Барашин.

Јадранка Локмић-Мисирача изабрана је 4. јула за вршиоца дужности главног тужиоца БиХ на ванредној сједници Високог судског и тужилачког савјета БиХ, након што је Барашин суспендован због извјештаја о његовој улози у афери кријумчарења оружја из БиХ у земље које су под ембаргом УН.

У злочину у Добровољачкој улици, за који је осумњичен Дивјак, убијена су 42 војника тадашње ЈНА, рањена су 73 војника, а 215 их је заробљено. Страдало је десет официра, 28 војника и четири цивила, а по националном саставу 32 Србина, шест Хрвата и четири Бошњака.0 КОМЕНТАРА

 1. Ово је заиста превршило све границе. Нажалост, само ће остати на декларативним осудама. РТВ таксу плаћају само грађани РС и њиховим новцем се највише финансира БХТ и ФТВ (половина онога што плаћамо иде за БХТ, а другу половину дијеле РТРС и ФТВ). Треба се позабавити овим питањем!

 2. Pa normalno da su srbi agresori,ili mozda nisu.
  Cijeli svijet je gledao vasa junastva od 92-95.
  Ni na jednoj televizijskoj stanici ne moze gostovati niko ko je pocinio zlodjela.
  General Divjak to nikako nije uradio,jer da jest dosad bi vec robijao.
  Vas je problem sto vi pokusavate sve koji su bili lojalni legitimnoj vladi BiH da osudite,ali zato postoji medzunarodna zajednica,koja je propratila sva desavanja u proteklom ratu(ups,ja zaboravio da su se svi urotili protiv srbcica).
  Placacete vi sve sto je BOSANSKO.Kome se ne svidza siroko mu polje,srbija place za vama.

 3. Баке јел постоји „меѕународна заједница“? Баке, тутањ одавде, имаш Авазов портал па тамо причај оно у што вјерујеш. Од нас очекујеш да ти ми пушимо причу да си ти жртва? Ебо те Дивјак и свијет који те подржао, хвала Богу за догађања у Лондону, за пропаст УСА која долази видљиво, а тај свијет када изгуби, видјећеш кленино како се мијења слика о злочинцима, биће вас по нашим затворима то је чудо. Сада од.еби у скоковима и лажи своју фамилију, фамилију која се зове Срби из Републике Српске нећеш убиједити да пљује сама по себи! x-(

 4. bake, 09.08.2011. 22:40:48 [11508]

  Е, видиш сад из свог коментара, видљиво је да ова накарадна држава неће нити може опстати. Па Хрвати су ратовали са вама бошњацима како се сад зовете, исти већ скоро 10 година не плаћају РТВ преплату скоро 90% Храват је не плаћа. Колико ми је познато у задњих 4-5 година РТРС послује позитивно, што се не може рећи за остала два јавна емитера ФТВ и БХТ , из извјештаја је то видљиво да су дуговања милионска.

  „““Placacete vi sve sto je BOSANSKO.Kome se ne svidza siroko mu polje,srbija place za vama.“““

  И ти хоћеш БиХ,па ко плаћа, до сада је „педерација“ на основу индиректних пореза оштетила буџет Републике Српске за 55 милиона КМ, што ће се у врло кратком времену и наплатити, знам да ти ово сад изгледа смијешно, али видјет ћеш кроз 6-8 мјесеци ,чека се да тај дуг достигне до 60 милиона и онда трт оде „педерација“ у банкрот.

  „“““Placacete vi sve sto je BOSANSKO““
  Само се ти и такви као ти тјешите, ево од следеће наплате РТВ од мене неће добити ништа, подржавам да је не плаћамо као и Хрвати. РТРС неће опет банкротирати као ФТВ и БХТ па да видимо куда ће нас то одвест, за „педерацију“ на знам али за РС зна у НЕЗАВИСНОСТ.

 5. „…треба покренути иницијативу… Српска мора…“

  ПА ПОКРЕНИ већ једном и ти нешто билдексу неписмени, само серендаш и стрижеш ушима ослушкујући шта „шеф“ говори и укопавајући се у свој добро плаћени ровић којег си „крваво заслужио“ улизујући се Мили… Мамицу вам сељачку, појешћете ово мало државе коју смо СВИ зарадили али је сисају само они најалавији и најбезобзирнији!x-(