Цунами оборио цијене нафте

Цијена сирове нафте пала је данас на лондонском тржишту испод 114 долара за барел, након што је велики потрес погодио Јапан, изазивајући 10 метара висок цунами и затворивши десетине творница у трећем потрошачу нафте у свијету. Цијене барела сирове нафте пале су на лондонском тржишту 1,71 долар – на 113,77 долара. На америчком тржишту биле […]

петак, 11 марта, 2011 / 14:33

Цијена сирове нафте пала је данас на лондонском тржишту испод 114 долара за барел, након што је велики потрес погодио Јапан, изазивајући 10 метара висок цунами и затворивши десетине творница у трећем потрошачу нафте у свијету.

Цијене барела сирове нафте пале су на лондонском тржишту 1,71 долар – на 113,77 долара. На америчком тржишту биле су у минусу 83 цента и износиле су 101,87 долара.
Тржиште биљежи силазни тренд, упркос планираним демонстрацијама у Саудијској Арабији, највећем свјетском извознику нафте, и смањеним испорукама нафте из Либије.
"Ова природна катастрофа може поново изазвати страх од ризика на тржиштима и створити услове за наставак јучерашње корекције на тржиштима роба", објавио је Комерцбанк.
"Након Кине и САД, Јапан је трећи по величини свјетски потрошач роба и зависи од увоза готово свих врста сировина", наводи Комерцбанк.


Оставите одговор