Чудић остао без функције у СП

Након што му није пошла за руком кандидатура за предсједника СП-а, Саша Чудић, сада већ бивши предсједник Извршног одбора странке, остао је без иједне страначке функције, а новоизабрано руководство ове партије назвао је „погрешном одлуком“. "Ново руководство Социјалистичке партије је руководство Петра Ђокића. Он је дао свој тим и Главни одбор је изгласао. Мислим да […]

понедељак, 9 децембра, 2013 / 20:35

Након што му није пошла за руком кандидатура за предсједника СП-а, Саша Чудић, сада већ бивши предсједник Извршног одбора странке, остао је без иједне страначке функције, а новоизабрано руководство ове партије назвао је „погрешном одлуком“.

"Ново руководство Социјалистичке партије је руководство Петра Ђокића. Он је дао свој тим и Главни одбор је изгласао. Мислим да је то погрешно донесена одлука и вријеме ће то показати", рекао је Чудић.Он истиче да ће и даље бити члан Социјалистичке партије, али да му није свеједно што је остао без страначке функције, јер, како каже, имао је најбоље резултате у партији о којима други могу само да сањају.

"Двадесет одсто партијских гласова је донијела Бањалука, а у руководству партије никога нема из Бањалуке", каже Чудић, додајући да још није одлучио да ли ће остати на челу бањалучког Градског одбора СП-а.

На питање да ли је то што није добио ниједну страначку функцију посљедица његове неуспјеле кандидатуре за предсједника СП-а, Чудић каже да "закључимо сами".

Подсјећања ради, Социјалистичка партија у недјељу је на сједници Главног одбора изабрала ново руководство, које ће уз Петра Ђокића, предсједника СП-а, у наредне четири године управљати овом партијом.

За потпредсједнике странке изабрани су Живко Марјанац, Будимир Аћимовић и Далибор Стевић, док је на Чудићево мјесто, односно за предсједника Извршног одбора изабран досадашњи извршни секретар СП-а Слободан Протић.

У Социјалистичкој партији данас нисмо могли наћи саговорника на тему одржане сједнице Главног одбора странке и о судбини Чудића у овој партији.

Ђокић се није јављао на мобилни телефон, док новоизабрани потпредсједник СП-а Живко Марјанац каже да нема ништа с тим.

"Што мене питате? Питајте предсједника, откуд ја знам каква је судбина Чудића у Социјалистичкој партији", кратко је одговорио Марјанац.0 КОМЕНТАРА

  1. @MrStojan

    Ne znamo sta bi njemu licno smetalo ili ne, ali sto se tice ucesca u vlasti kako bi se provodila politika NSP-a, ona ce i u ovom kapacitetu NSP-a poslije oktobra biti izvjesna. Bilo je jos nekoliko zahtjeva od pojedinih clanova SP-a i clanova drugih partija, ali saglasnost nije data na organima stranke. U svakom slucaju sve sto se desava u SP je ocekivano.

  2. Само да напоменем да је г.дин П.Ђокић носилац компезационе листе СП за Народну Скупштину Републике Српске. Искрено се надам да то довољно говори о партији и њиховом лидеру, храбром компензационисти.

  3. Čudić stara lopina, zavalio stranku za preko milion maraka, jedini kandidat u RS koji je kreditom stranke, koji naravno nije vratio vodio svoje kampanje.. komedija teška. isti kao i njegov drugar perica đokica! htio se čudić uvaliti u DNS, otjerali ga čubrilović i kunić govnjivom motkom, kao on im postavljao uslove, sada je kod šukalovih naprednjaka, a sa svojim pulenčićem granulomm se pojavljuje na svim skupovima SNSD-a i Radijičiću ispada iz džepa! toliko o njegovom poštenju! a tek šta je napravio u Dunav osiguranju, pa da je normalne države, davno bi svirao klavir na tunjicama, čovjek privatizovao državnu kompaniju, samo talovi, šeme, kakava crna politika, kakvi ideali, pokazao se u skupštini kao veoma aktivan poslanik, nije se moglo doći do riječi od njega hahaaaa

Оставите одговор