14:14 Пале, Мркоњић, Бања Лука: МУП РС подносио пријаве о кривичном дјелу "непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије"14:06 Бијељина добила новог прволигаша, Мићо части са 5.000 КМ13:41 Паралелна стварност и у ваше име: Џаферовић пише предсједнику Азербејџана и криви Јермене13:13 Јавио се спонзор: Ердоган каже да је вријеме за окончање јерменске окупације13:07 Њујорк Тајмс напада Трампа да није платио порез 10 година, он каже да су фејкњузери13:03 Министарство одбране Азербејџана пријети Јерменији "одговарајућом акцијом одмазде"12:53 Непрактичност азбукоубиства: Б или В?12:43 Дарко Ристов Ђого: Још двије цртице о Српству, небесима, етносу, етосу и Црној Гори12:35 Гради се нови мост у Рачи: Михајловићка и Поповић једини поменули Српску12:19 Коначно неко: Милош Ковић поднио пријаву против Николе Самарџића због одобравања геноцида над Србима

Чубриловић за обнављање Кочићеве куће

Предсједник Завичајног друштва „Змијање“ из Бањалуке Недељко Чубриловић оцијенио је данас да ће изградња имања српског писца и народног трибуна Петра Кочића, за шта је Влада Српске издвојила 45.000 КМ, много значити за Стричиће и Мањачу, прије свега са аспекта образовања будућих генерација. "Дуго смо рјешавали имовинске односе и обезбјеђивали финансијска средства за изградњу Кочићевог […]

среда, 15 августа, 2012 / 15:48

Предсједник Завичајног друштва „Змијање“ из Бањалуке Недељко Чубриловић оцијенио је данас да ће изградња имања српског писца и народног трибуна Петра Кочића, за шта је Влада Српске издвојила 45.000 КМ, много значити за Стричиће и Мањачу, прије свега са аспекта образовања будућих генерација.

"Дуго смо рјешавали имовинске односе и обезбјеђивали финансијска средства за изградњу Кочићевог имања. Захваљујући разумијевању Владе Српске и Градској управи Бањалука успјели смо почети изградњу", рекао је Чубриловић новинарима, након обиласка мјеста на коме ће бити изграђена кућа и имање једног од најзначајнијих српских писаца.

"Још ће се на овој локацији радити, али ће до Кочићевог збора, који ће бити одржан 19. августа ове године, највећи дио послова бити завршен“, додао је Чубриловић.

Предсједник Скупштине града Бањалука Слободан Гаврановић истакао је да је град обезбиједио неопходну документацију за изградњу Кочићевог имања.

"Ово је значајан пројекат, јер ће овај амбијент подсјећати на Кочићево вријеме и начин живота. Овај простор ће морати бити уврштен у календар значајних градских културних догађања", рекао је Гаврановић.

Програм овогодишњег 47. Кочићевог збора почео је у Бронзаном Мајдану у недјељу, 12. августа, отварањем ликовног саборовања и проглашењем добитника Кочићеве награде и награде "Змијањче".

Централна манифестација Кочићевог збора биће одржана у недјељу 19. августа у Стричићима на Мањачи, родном мјесту Петра Кочића.

 

Кочић и збор: Добар само пред изборе и на новчаници0 КОМЕНТАРА

  1. А да позовете дворског неимара куструрицу да вам то среди? Или Петар Кочић није на његовом „нивоу“!

  2. Прво, какве везе има тзв.“Чубро“ са Змијањем уопште, па тако и завичајним друштвом.

    Друго, како то да се баш локација за измештање Кочићеве куће наместила на имању локалног омраженог ратног профитерчића (купљено 30 ари за 20.000 км)…

Оставите одговор