Чубриловић предсједник НСРС са 44 гласа

Недељко Чубриловић из ДНС-а изабран је вечерас за предсједника Народне скупштине Републике Српске. Избор Чубриловића подржала су 44 народна посланика, 38 их је било против, док уздржаних није било. Народна скупштина није прихватила приједлог НДП-а да се избор предсједника Народне скупштине Републике Српске изврши тајним гласањем. Чубриловића је за предсједника парламента Српске предложио Клуб посланика […]

понедељак, новембар 24, 2014 / 21:53

Недељко Чубриловић из ДНС-а изабран је вечерас за предсједника Народне скупштине Републике Српске.

Избор Чубриловића подржала су 44 народна посланика, 38 их је било против, док уздржаних није било.

Народна скупштина није прихватила приједлог НДП-а да се избор предсједника Народне скупштине Републике Српске изврши тајним гласањем.

Чубриловића је за предсједника парламента Српске предложио Клуб посланика ДНС-НС-СРС.

Чубриловић је до сада обављао функцију министра саобраћаја и веза Републике Српске.

Новоизабрани предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић поручио је вечерас да ће се залагати за очување Српске у складу са Уставом и међународним актима којима је одређен државотворни субјективитет Републике Српске, као и унутрашња структура БиХ.

"Народна скупштина Републике Српске је један од главних стубова Српске. Овај парламент је тековина демократије и права грађана да посредно одлучују о најзнајачнијим питањима", рекао је Чубриловић на конститутивној сједници парламента Српске.

Он је нагласио да ће се залагати за очување тековина одбрамбено-отаџбинског рата и да ће поштовати вољу сваког народа на слободан живот и остваривање права.

"Надам се да ћу са потпредсједницима и генералним секретаром успјешно водити сједнице Народне скупштине Републике Српске, како су то радили и моји претходници", додао је Чубриловић.

Он је изразио наду да ће оправдати указано повјерење, те позвао посланике да у духу позитивних парламентарних демократија и уз пуно уважавање поштују Пословник о раду Народне скупштине Републике Српске.

Чубриловић је замолио и медије и сву јавност да буду објективни према раду парламента Српске, као и стручну јавност да упути конструктивне приједлоге којим би био унапријеђен рад ове највише законодавне институције у Српској.

"Република Српска је наша отаџбина и од нас зависи њен напредак. Очекујем да сви заједно радимо честито, часно и у складу са Уставом и законима, те да водимо рачуна какву ћемо Републику оставити нашим потмцима", закључио је Чубриловић.  0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *