Црвена звезда: Дуг је много мањи од наведеног

У Црвеној звезди тврде да је клуб измирио већину обавеза према бившим играчима и другим клубовима, као и да је дуг далеко мањи од оног који се спомиње у медијима. На сједници Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије донјета је одлука да 14 клубова, због неизмирених обавеза према играчима, тренерима и другим клубовима, добије забрану регостровања […]

уторак, 9 августа, 2011 / 06:39

У Црвеној звезди тврде да је клуб измирио већину обавеза према бившим играчима и другим клубовима, као и да је дуг далеко мањи од оног који се спомиње у медијима.

На сједници Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије донјета је одлука да 14 клубова, због неизмирених обавеза према играчима, тренерима и другим клубовима, добије забрану регостровања играча свих узраста.

Казнена мјера односи се и на Црвену звезду која наводно дугује 877.964 евра.

Међутим, у Љутице Богдана тврде да је на рачун њиховог клуба изречена неистина и да се међу наведеним потражиоцима налазе имена играча према којима је дуг измирен.

"Цифра која се појавила у медијима је потпуно неистинита. Црвена звезда никада није бјежала од дугова, али тражи да се они прецизирају. Звезда дугује рату Јавору за Милоша Труфуновића, Мисдонгарду и Бобану Максимовићу, и та цифра се укупно креће око 25.000 евра. Преостали дуг биће измирен до четвртка", рекао је за МОНДО портпарол Црвене звезде Марко Николовски.

У Звезди не желе да мисле да је реч о злој намјери органа ФСС већ да је реч о непрофесионалности.

"Сума која се спомиње је вероватно грешка оних што су за те ствари задужени у фудбалском савезу", навео је Николовски и објаснио:

"Марко Блажић и Никола Лазетић су исплаћени у цјелости, као и све до сада доспеле рате Борцу из Чачка. Звезда има обавезу да Чачанима исплати још двије рате, али оне не могу да се узму у обзир јер је рок за прву рату 30. август ове године, а за другу јануар 2012" , закључио је Марко Николовски.